Для студентів з Маріуполя провели нічну екскурсію Ужгородом (ФОТО)

7
0

Маріупольских студентів у рамках програми GOxChange знайомлять з життям і культурою міста над Ужем. На цей раз діти гуляли вечірнім містом із викладачем кафедри історії України Юрієм Славіком, який ознайомив молодь з архітектурою.

Гостей обласного центру провели історичним центром – від площі Театральної до Кафедрального собору. Екскурсовод розповів про минувшину міста, відтак познайомив студентів з «ужгородською соцмережею» – Театральною площею, де в давнину можна було почути найсвіжіші новини й плітки, відчули дух мистецтва через пам’ятник художнику Ігнатію Рошковичу, побачили липову алею, що вважається найдовшою в Європі, дізналися, де в часи СРСР у місті збиралися неформали, аби послухати заборонену заокеанську музику. Не забув Юрій Славік згадати історію про людину-легенду – ліхтарника дядю Колю, таким чином всі зрозуміли, що значить фраза «зустрінемося на Хресті».

З цікавістю присутні слухали історію про будинок Гізелли, де в давнину виховували «май файних жін», де раніше містився церковний дівочий навчальний заклад, а нині слугує музичним училищем.

Екскурсанти дізналися, що ужгородська філармонія була однією з найбільших єврейських синагог у Східній Європі, відтак побували на стику століть – мали нагоду торкнутися трьох епох, що відбиті у бруківці різних періодів поблизу Кафедрального собору. Не оминув екскурсовод увагою й сам Кафедральний собор та постать Марії-Терезії.

Після екскурсії студенти відвідали затишний ужгородський кафе-ресторан.

Читайте також: GOxChange у дії: Маріупольські студенти знайомляться з Ужгородом.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також