Для Закарпаття готують спеціальну моніторингову місію ОБСЄ? Угорщина наполягає

11
8

Цю ідею сьогодні на 24-ому засіданні Ради міністрів ОБСЄ у Відні озвучив угорський міністр Пийтер Сійярто.

– Леді та джентльмени, ми занепокоєні напруженістю в Закарпатській області, де проживає 150 тисяч угорців. Там відбувалися антиугорські демонстрації, до яких долучилися жителі інших регіонів України, в ході яких відбувалися наруги над національними символами і скандувалися антиугорські гасла. У зв'язку з цим ми наполягаємо на постійній присутності спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Закарпатській області, – цитує слова угорського міністра Європейська Правда.

Окрім цього Петер Сійярто вкотре згадав про те, що новий освітній закон в Україні суперечить українському законодавству та міжнародним зобов’язанням Києва, зменшує існуючі права угорської нацменшини і так далі, не забувши згадати про те, що Угорщина чимало допомагає Україні, зокрема в інфраструктурних питаннях.

До слова, подібна до тієї місії, яку пропонує відправити на Закарпаття Пийтер Сійярто, вже працює в Україні, й дислокується в Івано-Франківській області з акцентом якраз на Західну Україну.

Коментарі

М
Мадяр

До нижнього:як вчилисьме так і будеме вчити ....а вам що до того.Нас неболить а вас скомче у єднім місті.

9
911

Читач 2017-12-08 / 14:30:09 Венеційська комісія ухвалила рішення щодо скандальної "мовної" статті закону "Про освіту". Експерти не підтримали звинувачення з боку Угорщини та прийняла аргументацію української сторони щодо закидів, ніби мовна стаття Закону "Про освіту" звужує права представників національних меншин. Тобто шановні мадяри - готуйтесь вчити і вчіть українську державну мову!!!

Б
Бачі

Ага, психіатричну комісію треба орбаноголовим пройти :)

*
*патріоти*

Шановне товариство !!!! Шукайте корінь зла в собі. Біла втому, що наш народ продає душу тому. хто при владі. Наші місцеві великі патріоти-угорці, ше в недалекому минулому служили партії соціалістів. Грощі крали наліво-направо, обріхували КМКС. Лише подивіть, шо осталося в Європейському домі в Берегово, як звідти пішла організація *КОМОТ*, розікрали до нитки- оргтехніку, транспорт. меблі коври. І все це дома у бувших працівників цієї оргнізації.А сьогодні ці патріоти з протягнутою рукою беруть гроші від КМКС. Вам не соромно ???? Дурна влада сусідньої країни, що не бере до уваги- продав раз продасть і другий раз. Народ- живіть з честю і тоді не буде мучити совість. Хоча де у вас совість!!!! В школах і садиках працівники відреклися від національності за одноразові дпомоги.

НТ
Но тогди

чо місцеві зарплатодавці не платять нормальні зарплати?

М
Местний

Мадяре за своїх переживають а за укр.люд ніхто і не думать покращити життя лише ціни на всьо ростуть уже обіцяють на світло ціни підняти .Нарід по світу ходить оби копійчину заробити на життя а в кієві уже не знають яку машину купити і яку хижу -нейде туй до добра

С
Свуй

Молодці Мадяри правельно роблять. А порохоботи най ся пісруть.

Є
Євген

Тож хто підтримав угорських неадекватів? Усілякий набрід зраші і корисні дб з ЄС...так відділяють зерно від полови.

Читайте також