Для Закарпаття розроблять стратегію з управління відходами

2
0

Днями в м.Ужгороді відбувся перший технічний семінар “Практика управління відходами у Закарпатській області” в рамках проекту “Управління відходами - ENPI Схід”.

Загалом він буде реалізовуватись також в Азербайджані, Білорусії, Вірменії, Грузії, Молдові та Російській Федерації. В Україні пілотною територією обрано Закарпатську область. Бенефіціаром проекту виступає Міністерство охорони навколишнього природного середовища України.

Насамперед, проект сприятиме країнам-партнерам в зниженні ризиків, що виникають внаслідок неналежного управління відходами. Адже основна його мета – це розробка стратегічного плану управління відходами, направленого на забезпечення постійного удосконалення служб та стандартів управління відходами, зокрема, розробка ефективних схем збору та транспортування відходів, оптимізація використання ресурсів і підвищення стандартів обслуговування, реалізація роздільного збирання відходів, збільшення обсягів повторного/вторинного використання відходів, забезпечення необхідної кількості сміттєзвалищ, очищення засмічених ділянок та проведення кампаній щодо обізнаності населення.

Зважаючи на геополітичне розташування області, а це кордони з чотирма країнами-членами Європейського Союзу – Угорщиною, Словаччиною, Польщею та Румунією, розробка єдиної стратегії щодо управління відходами допоможе знайти та залучити інвесторів для вирішення проблеми поводження з відходами, сприятиме розвитку туристично-рекреаційної галузі краю.

У роботі семінару взяли участь заступник голови Закарпатської облдержадміністрації, керівник проекту “Управління відходами – ENPI Схід”, представники районних державних адміністрацій, Державної екологічної інспекції в Закарпатській області, Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області, Закарпатської обласної санітарно-епідеміологічної станції, громадських природоохоронних організацій та інші.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також