Дмитро Сидор на лаві підсудних

24
4

Вчора 30 грудня, в Ужгороді, у приміщенні Апеляційного суду Закарпатської області, відбулося перше засідання по кримінальній справі № 499, порушеної 5 грудня 2008 року слідчим відділом Управління СБУ в Закарпатській області щодо Сидора Д.Д. (голови Асоціації Сойм Подкарпатських русинів, священика УПЦ Московського патріархату).

Судове засідання проходило з 14.00 до 16.45 під головуванням судді Стана І.В., за присутності  прокурора Фотченка В.Ю.,  підсудного Сидора Д.Д., його адвокатів та групи зацікавлених у ході судового засідання осіб чисельністю близько 20 чоловік.

На початку розгляду справи прокурор зачитав обвинувальний вирок, після чого адвокатом підсудного Петром Годьмашем було подано клопотання до суду допитати як свідків осіб, що проводили судово-лінгвістичну та правову експертизу тексту Меморандуму та Акту про відновлення державності, а також громадян України, які подали заяву в СБУ про антиконституційні дії з боку Д. Сидора та інших учасників Європейського конгресу підкарпатських русинів. Тим же адвокатом було подано клопотання про виклик 10 свідків, досі не заявлених для участі в судових засіданнях.

Обидва клопотання були задоволені суддею.

Виступаючи на суді, Д. Сидор заявив про свою непричетність до підготовки документів, прийнятих на 2-му ЄКПР у місті Мукачеві, оскільки ініціатором їх написання начебто був русинський активіст Шарга М.І. (нині покійний). Також за повідомленням Д.Сидора, нібито саме Шарга М.І. був генератором всіх ідей, а він та інші лідери русинських організацій краю лише погоджували документи та вносили незначні правки та пропозиції.

Сидор Д.Д. намагався акцентувати увагу на тому, що він лише зачитував, а не оголошував положення Меморандуму, а присутні вносили відповідні корективи, які були враховані. Підсудний вкотре піддав критиці органи державної влади за невизнання національності "русин", чим, на його думку, здійснюється їх етноцид.

Чергове судове засідання призначено на 10 годину  5 лютого 2009 року.

Коментарі

ВВ
Василь Васильович Галас

ТАТО ОБМАНА ЗАБОРОНИВ ЗАКАРПАТЦЯМ ЛЮБИТИ ЗАКАРПАТТЯ.ЮЩЕНКО СТАРАННО ВИКОНУЄ ЙОГО ВОЛЮ.

ВВ
Василь Васильович Галас

Оскільки Закарпаття нині - україно-американська колонія, відповідно - як з рабами - поводяться з представниками Закарпатського народу. Любити Закарпаття - нині неспасенний гріх перед Ющенко та Обамою.

Г
Гриць

Вина отця Сидора ще 1 в тому,що Укра1ну не приймають у Євросоюз і зону Євро.

C
crisscross

Pozor ukrajinskomu pravosudiju. Pozor ukrajinskoj "derzhave". Rusiny pobedjat. Pan Sidor, Rusiny Evropy na Vashej storone.

Читайте також