Днями з конвеєра зійшов останній 100% український автомобіль

26
0

Днями з конвеєра Запорізького автозаводу зійшов останній вироблений підприємством автомобіль «Славута», який на 100% є витвором українських конструкторів. Останній представник сімейства «Таврія» буде проданий з аукціону.

Запорізький автомобільний завод (ЗАЗ) завершив виробництво автомобілів ЗАЗ-1103 «Славута». Буквально днями з конвеєра ЗАЗу зійшов останній автомобіль легендарного сімейства, який уособлював цілу епоху для заводу, пов'язану з сімейством «Таврія».

Автомобілі цього покоління випускалися з 1988 року, а виробництво «Славута» стартувало в 1999 році. У цей період завод по праву пишався своїм потенціалом. «Славута» - це був 100%-ий український автомобіль, створений з чистого аркуша українськими конструкторами, до того ж, був і найбільш доступним автомобілем на ринку.

Усього з 1999 року було випущено більше 140 тис. автомобілів сімейства ЗАЗ-1103.

Дистриб'юторська компанія «АвтоЗАЗ-сервіс» проводить Аукціон з продажу останнього автомобіля ЗАЗ-1103 «Славута». У роздрібній мережі автомобілів вже не залишилося, а останній колекційний екземпляр вперше в Україні продадуть лише переможцю історичного аукціону.

Online-аукціон стартує 3 лютого на сайті «Автоконсалтинг» і завершиться 10 о 14-00 за київським часом.

Умови аукціону та правила для участі в торгах максимально прості і прозорі. Кожен відвідувач має можливість робити ставки, заповнивши форму реєстрації та підтвердивши її. Участь в аукціоні - безкоштовне.

Переможець аукціону отримає максимальну знижку на сервіс і запчастини в мережі «УкрАвто».

Крім того, переможець зможе відвідати завод ЗАЗ і особисто побачити, які автомобілі буде тепер випускати автозавод на оновленому конвеєрі.

ЗАЗ-1103 «Славута» випускався з 1999 року. Автомобіль був створений на платформі ЗАЗ-1102 «Таврія», але відрізнявся від нього 5-ти дверним кузовом типу «ліфтбек». Автомобіль комплектувався бензиновими двигунами 1,2 і 1,3 л. Мелітопольського моторного заводу потужністю 58 і 66 к.с. Всього випускалося 13 комплектацій автомобіля.

Автомобіль поставлявся на експорт в Росію, Білорусію, Молдову, Казахстан, Сирію, Грецію.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також