До 2019 року на Закарпатті запрацює сучасна тублікарня на сотню пацієнтів

5
0

Закарпатським лікарям вдалося перемогти у конкурсі пілотних проектів, де передбачені грантові кошти на боротьбу з туберкульозом.

Про це заявив депутат Закарпатської обласної ради від Єдиного Центру Василь Скрип у коментарі журналістам. 

Лікар зазначив, що йому разом з колегами з ОКТМО “Фтизіатрія” вдалося перемогти в конкурсі пілотних проектів у рамках теми “Боротьба з туберкульозом на прикордонних територіях Польщі, Білорусі та України”.

У даному пілотному проекті ключовий момент - це транскордонне співробітництво з боротьби проти туберкульозу як в Закарпатській області, так і в Польщі та цілій Європі.

“Головним грандоотримувачем є саме українська сторона. Сума коштів складає 6,7 млн.євро, з них 10% - обов'язкове співфінансування з української сторони. Також з грантових коштів Польща отримує 1 млн.100 тис.євро.

Кошти, які передбачені для України, будуть використані на завершення будівництва тублікарні в селі Нижня Апша Тячівського району, на 100 ліжок. Також обов'язковою вимогою є закупівля великої кількості апаратури, проведення навчання для персоналу на всіх рівнях, розробка методичної роботи, виготовлення посібників, забезпечення належного наукового супроводу.

До 30 листопада ми повинні заповнити концепт-ноту, потім 2 тижні вона буде розглядатися на рівні технічного секретаріату. Якщо все буде гаразд, то нам дають три місяці на детальну розробку проектно-кошторисної документації, а з другого півріччя 2017 року розпочнеться фінансування. Проект, власне, розрахований на 2 роки - з 2017 по 2019”, - підсумував Василь Скрип.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також