До березня 2017 світло для українців подорожчає на 250%

11
18

Підвищення відбуватиметься в 5 етапів. До березня 2017 року споживачі електроенергії будуть розділені на дві групи.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, має намір до березня 2017 року збільшити середню ціну на електроенергію для населення в 3,5 разу – до 1,23 грн за кВт/год. з 0,36 грн за кВт/год., заявив член НКРЕКП Андрій Герус на засіданні відомства.

За його словами, підвищення відбуватиметься в 5 етапів, починаючи з 1 квітня 2015 року, і завершиться до 1 березня 2017 року. До березня 2017 року споживачі електроенергії будуть розділені на дві групи: з обсягом споживання до 100 кВт/год. на місяць і з обсягом споживання понад 100 кВт/год. на місяць. Для першої групи споживачів вартість електроенергії в березні 2017 року становитиме 0,9 грн за кВт/год. Для другої групи – 1,68 грн за кВт/год.

Водночас в перехідній період - з 2015 по 2017 рік споживачів розділять на три групи - з мінімальним обсягом споживання (до 100 кВт/год. на місяць), від 100 кВт/год. до 600 кВт/год. і понад 600 кВт/год. на місяць.

Герус також повідомив, що з 1 квітня 2015 року мінімальний тариф на електроенергію для населення збільшиться на 19% - до 0,37 грн за кВт/год. Цей мінімальний тариф застосовуватиметься до домогосподарств з обсягом споживання до 100 кВт/год. на місяць.

Домогосподарства з обсягом споживання від 100 до 600 кВт/год. на місяць платитимуть 0,63 грн за кВт/год. Таким чином, для них підвищення становитиме 50%. Домогосподарства з обсягом споживання понад 600 кВт/год. на місяць з 1 квітня 2015 року платитимуть 1,4 грн за кВт/год. Для них підвищення становитиме 5%.

При цьому члени НКРЕКП уточнили, що підвищені тарифи на електроенергію для населення застосовуються на 101 кВт/год. «Тобто все населення України гарантовано одержуватиме 100 кВт/год. електроенергії в місяць за мінімальною ціною», - відзначили в комісії.

Як відзначили у відомстві, остаточне рішення за програмою підвищення тарифів на електроенергію для населення буде ухвалено сьогодні, 26 лютого, до кінця дня.

Коментарі

В
вася

а закарпатобленерго що приязано до угля???? чи до долара?? ви всі що забули що в нас ГІДРОЕЛЕКТРОСТАНЦІЇ ГІДРО!!!!! ГЕС!!! там що замість води угля крутить вертюлі генератора чи вода??? тоді якого чорта в нас має дорожати електроенергія??

З
Закарпатец

Вы ещё не поняли' что нас поимели? А ведь я предупрежал, власть они возьмут и больше не отдадут. Дальше будет ещё хуже - дальше будет военная диктатура, хунта. И это на года.Если не бороться - то надо банально валить с этой неньки которая стала мчехой

Р
русин

Ці виявилися ще більші "кровосісі",аніж "папереднікі". Невже так скоро забули,як тоті закінчили!Вони своею тваринною жадібністю лиш прискорюють Майдан_ 3!

6
6

ся редекція ванга знає шо буде у 2017 році, та ть у нас нись приймуть одно а после завтра другоє не балабольте а у 2017 році будете писати ...

НМ
Народний мер

Підкарпатська русь чи Закарпатська народна республіка населення вибирайте на референдум форумі.

П
Птн-пнх

Керівники держави розвалюють країну з феноменальною швидкістю не забуваючи при цьому заробляти міліарди баксів.Спостерігається величезний патріотизм по сбереженню і примноженню власного капіталу керівників держави

П
Проффесор

Я был против яныка от и до на майдане не был не поддерживал потому что на майдане поддерживали таких же бандитов которые сейчас у власти и если будет 3 майдан и будут другие бандюки не поддерживайте их.А запад нашел таких руководителей которые готовы воевать с россией вместо того чтобы бабки качать для себя и народа.но для себя они зарабатывают а о народе никто не думает чья это вина каждый определяет сам для себя

П
Піштіке

Та не переживайте Україні до 2017 наврядчи дотягне.

В
вася

все добре! президент і уряд робить все, щоб ми були в європі! не нийте, а будьте патріотами, державі потрібне ваші гроші, і життя!

Б
Бабуся

Багато закарпатських сімей будуть вимушені виїхати на заробітки за кордон тому що прогодуватися буде не можливо,ось таке життя нас чекає амінь.

@
@@@@

Не пiдете на мiтинг бо ко вам дасть гривнi як за майдан даывали???? МЫ свою державу продали САМI коли скакали на майданi а типирь терпiм!!!!

М
Мукачівець

Я за протест, напевно потрібно іти знову на мітинг, але не думаю що це нам щось дасть, вони як запланували так і зроблять, вони знають наш народ витримає все!!!

$
$$

А почему никто не протестует.значит не так все плохо или ждете клич политиков.

М
Мукачівець

А зарплату не хотять підняти на 250% особливо бюджетника, чи за тисячу гривень, люди зможуть оплатити світло, яке подорожчає, газ, та воду, а ще з такими цінами на продукти, хватило би підняти тільки для депутатів та підприємців, їм хватає на все, менше би витрачали грошей на поїздки за кордон і на коханок...... Мені дуже соромно за нашу владу, яку ми з Вами обирали.

"
"-"

Не страшно, до 2017 всеодно пловина з глоду подохне,половина поїе за кордон.Слава Україні!

Е
Електросеть

Цікаво що отримає від підвищень держава? Майже всі обленерго є приватними структурами і попробуй своєчасно несплатити за їх послуги... А відсотки кожен абонент побачить в квитанціях при оплаті за умови інфляції та стабільної 25$ зарплати чипенсії. Доборолись до справедливості... Слава Україні правда?.

9
911

Так вроди бы разговор про про 40-50% или они решили что это не достаточно "по-новому"?

ДР
До редакції

Наведіть хоч один математично доведений факт заголовку про підвищення тарифів саме на 250 відсотків, як ви написали?

Читайте також