До бюджету не надійшло більше 1 млн грн

13
0

через недбалість свалявських податківців

Закарпатська обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем податківцями Свалявської МДПІ. Внаслідок незаконних дій свалявських податківців до бюджету не надійшло більше 1 мільйона гривень, вважають у прокуратурі. Про це сьогодні, 5 жовтня, власкору ЗІКу повідомили в прес-службі прокуратури області.

За інформацією в.о. начальника відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими органів прокуратури Івана Косея, свалявське ТОВ «Імперіал» заборгувало перед місцевою податковою сплату податків та інших обов’язкових платежів до державного бюджету на загальну суму 1 127 180,70 грн., у зв’язку з чим, майно вказаного товариства було взято у податкову заставу, а згодом підприємство було визнане банкрутом господарським судом Закарпатської області.

Незважаючи на отриману інформацію про порушення процедури банкрутства ТОВ «Імперіал», свалявські податківці не подали у встановлений законом місячний термін заяви про кредиторські вимоги ні боржнику, а ні розпоряднику майна.

В результаті, до бюджету не надійшли заборговані по обов’язковим платежам кошти в розмірі 1 127 180 грн., і можливість їх стягнення до бюджету, через такі злочинні дії службових осіб податкової інспекції, остаточно втрачена.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також