До Казахстану не потраплять ковзани і подарункові набори

2
0

митники Ужгорода зупинили контрабанду

Ужгородські митники затримали 239 трансформатори, 1508 пар ковзанів і 371 подарунковий набір, які прямували з Чехії до Казахстану. Усього контрабанда «потягнула» на 2 740 405 грн. Про це сьогодні, 14 грудня, власкору ЗІКу повідомили в прес-службі Державної митної служби України.

«Подарунки» намагався незаконно ввезти на територію України водій вантажного автомобіля «Volvo» з напівпричепом. Як виявилося під час огляду, проведеного в рамках взаємодії спільно з прикордонниками, надані водієм супровідні документи, містили неправдиві дані щодо кількості та вартості товарів.

Водій стверджував, що не підраховував кількість місць трансформаторів та картонних коробок, оскільки в той час ремонтував автомашину, хоча згідно Конвенції «Про договір міжнародного дорожнього перевезення вантажів» при прийнятті, він був зобов`язаний перевірити дані в накладній щодо фактичної кількості товару.

Складено протокол про порушення митних правил за статтею 352 Митного кодексу (переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю). Вантаж затримано до винесення судом рішення у справі.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також