До кінця 2016 року в'їзд до Будапешту для автомобілів стане платним

10
4

На прес-конференції мера Будапешта Іштвана Tорлоша прозвучала шокуюча для багатьох новина: планується введення плати за в'їзд до столиці Угорщини.

"Так, можете по праву назвати це новим податком, я не дуже радий цьому, але нічого не можу вдіяти - це неминуче", - заявив Торлош.

Виявляється, наполягає на цій мірі Брюссель, адже саме ЄС дав зі свого бюджету гроші на будівництво 4-ї лінії метро в Будапешті в обмін на ряд умов, які повинні бути виконані. Одним з них є введення зон платного в'їзду до міста, в результаті чого, як очікується, знизиться автомобільний рух і більше людей почне користуватися громадським транспортом.

За словами мера столиці, на даний час існує дві пропозиції. Відповідно до однієї у адміністративному районі столиці буде застосовуватися так звана "Віньєтка Будапешт", яка буде коштувати 5000 форинтів на рік або 450-500 форинтів на місяць. Друга пропозиція передбачає двоступеневу комбіновану систему тарифів для центру міста і зовнішніх районів.

Очікується, що завдяки цим заходам місто отримає річний дохід від 700 до 800 млн форинтів. У той час, якщо це торкнеться всіх водіїв, у тому числі самих мешканців Будапешту, сума може збільшитися до 2 млрд форинтів щорічно.

Точної дати введення "пропуску" до столиці Угорщини ще не оголошено. Однак очікується, що можливо цей податок введуть вже до кінця 2016 року.

Пропозиції мера Будапешта вже розкритикував Мартин Патакі, голова столичного осередку угорської партії "Разом". Він зазначив, що власники автомобілів і без того сплачують великий податок, на додаток до обов'язкового страхування. Також значна частка податків закладена у вартість пального. Отже, на його думку, квиток на в'їзд до Будапешту є "повністю безглуздим" рішенням.

Mukachevo.net

Коментарі

Я
я

Вангую.....через год Венгерские новости для Закарпатья будут очень важные.

*
*****

12-32, ну ти й телепень....

1
12-32

А кому потрібна якась імпотентна Україна? Та вже конає. Рахуйте тижні та вкладайте до золота і валюти. Небагато лишилося.

Р
Роман

в мене таке думка, що ви з новинами Угорщини більше займатеся ніж з Україною.

Читайте також