До Мукачева прибув евакуаційний потяг з Харкова

1501 1

16 людей з Харкова приїхали до Мукачева в евакуаційному вагоні потягу Харків-Ужгород.

Про це Суспільному розповів керівник гуманітарної місії “Проліска” Євген Каплін.

За словами Євгена Капліна, організувала евакуацію людей громадська організація “Проліска”. Це другий евакуйований вагон з людьми з Харкова. Серед евакуйованих Олена Лісовська з двадцятирічним сином Данилом.

“Ми були у Харкові, нікуди не виїжджали, чекали поки все скінчиться, потім сиділи у себе в тамбурі. Тихіше стало, а потім знову. Він просинається кричить: бухкає, бухкає. Сирени, вибухи, вже тяжко. Повідомлення мені приходило, що евакуація, я дзвонила: мені сказали, що евакуюють тільки прикордонні території. А потім через час я передзвонила, мені кажуть, що і Харків евакуюють. Я дала згоду”, — розповідає Олена Лісовська.

"На об'їзній там якийсь пансіонат, там і жив. А це сюди направили мене. Начальник цього пансіонату дзвонив сюди, домовлявся, що нададуть кімнату, лікарі будуть обстежувати. Задоволений, звичайно, там стрілять, так що, не дай Боже”, — згадує Григорій Багатий.

З потягу людей зустрічають представники громадської організації “Проліска” та Червоного Хреста. Потім людей повезуть на поселення, розповіла директорка Закарпатського центру соціальних служб Наталія Лакатош.

"Ми організовуємо транспорт, шкільним автобусом вони їдуть у Великобичківську громаду. Там на базі Великобичківської гімназії розгорнуто шелтер, де вони будуть проживати, де їх харчують. Одразу після прибуття нашими партнерами Червоним Хрестом та “Проліскою” організовано перекус — холодну водичку, чай, каву, печиво. Тому що люди з дороги і можуть по-різному себе почувати. Червоним Хрестом забезпечення надання першої допомоги", — розповідає Наталія Лакатош.

"Який став можливий завдяки співпраці “Проліски” з першим прем'єр-міністром та міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, яка за ініціативи Міністерства при співдії Харківської військової адміністрації та Закарпатської військової адміністрації був доданий 25-й вагон який наразі курсує з періодичністю раз на тиждень для того, щоб люди з обстрілюваних районів міста Харкова з місць повторних влучань, а також евакуйовані люди до місць тимчасового поселення у Харкові могли виїхати у більш безпечні регіони сюди на захід країни", — додав Євген Каплін

За словами Євгена Капліна, на Закарпаття з Харкова 16, а одна родина вийшла у місті Броди Львівської області.

Коментарі

Ц
Центр

Шо сі робит?

Читайте також