До України привезли мощі Святого Миколая

10
1

Кажуть, що, прикладаючись до скрині з мощами Миколая Чудотворця, люди позбавляються важких хвороб і отримують величезну життєву енергію.

 

Ковчег з мощами Миколая Чудотворця
 
Невеликий ковчег (скриню) з мощами одного з найбільш шанованих православних святих - Миколая Чудотворця - привезли до Києва з італійського міста Барі.
 
Мощі Миколая Чудотворця будуть виставлені у храмі апостола Луки на вулиці Майбороди, 19 (колишня Мануїльського) протягом двох місяців.
 
Храм відкритий з 8:00 до 20:00, також щодня проходитиме молебень о 9:00, 13:00 та 16:00.
 
Кажуть, що, приклавшись до ковчега, людина позбавляється від важких хвороб і отримує величезну життєву енергію.
 
Історія Миколая Чудотворця йде з III століття, коли жив цей святий. Успадкувавши від батьків великі багатства, Миколай (жив у місті Патари, на території сучасної Туреччини) роздавав їх бідним, причому робив це таємно, не афішуючи. Славу заступника невинних він заслужив після того, як просив імператора помилувати чиновників, звинувачених у державній зраді.
 
"За життя Миколай Чудотворець допоміг величезній кількості людей, тому його звели в ранг святого ще за життя. Що стосується чудодійності його мощів, то багато що залежить і від людини. Якщо вона молиться від усієї душі і кається, святий, а з ним і Господь, його обов'язково почують і допоможуть. Але якщо звертатися з корисливих спонукань, допомоги не буде", - розповів "Комсомольській правді в Україні" настоятель храму апостола Луки Ярослав Ящук.
 
Миколай є покровителем людей, які перебувають в дорозі, тому багато водіїв сьогодні ставлять в салон автомобіля іконку з його образом. Крім того, Миколай є покровителем дітей. Так, саме він став прототипом різдвяного чарівника Святого Миколая.
 
З мощами Миколая Чудотворця пов'язано багато чудес. Розповідають про випадки, коли вже вмираючі люди одужували буквально того ж дня. А одна молода жінка змогла завагітніти, хоча лікарі визначили у неї безпліддя.

Коментарі

ВГ
Василь ГАЛАС

Язичничество нас розїдає як іржа... У 21 столітті кістки тягаємо туди-сюди...

Читайте також