До УУБА прибула делегація з російського Національного кардіо-хірургічного центру

10
0

7-8 грудня 2012 року до Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина прибула делегація з Пироговського національного медико-хірургічного центру.

У складі професора Олексія Миколайовича Кузнецова - заступника генерального директора, головний невролог, доктор медецинських наук та професора Євгенія Борисовича Жибурта, проректора інституту удосконалення лікарів, головного трансфізіолог, доктора медичних наук.

8 грудня з благословення ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, Уповноваженого Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки професора, архімандрита Віктора (Бедь) Олексій Миколайович та Євгеній Борисович провели семінар для професорсько-викладацького складу та студентів академії і університету на тему: «Співпраця медицини з Церквою та взаємодопомога в лікуванні людських душ і тілес».

В рамках міжнародного співробітництва в галузі богословської освіти і науки на базі Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія вже не перший рік ведеться підготовка спеціалістів з вищою богословською освітою та науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації для Національного кардіо-хірургічного центру імені М.І.Пирогова. Так зокрема, на сьогодні навчання за магістерською програмою (дистанційна форма навчання) успішно закінчили  професори Олексій Миколайович Кузнецов та Євгеній Борисович Жибурт, яким під час перебування в Ужгороді, було вручені відповідні дипломи магістра богослов’я.

Нагадаємо, що це не перша співпраця Духовно-навчально-наукового комплексу «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія – Карпатський університет імені Августина Волошина» з Пироговським національним  кардіо-хірургічним центром Російської Федерації. Наразі студентами  академії  за дистанційною формою навчання є вісім спеціалістів-медиків вище зазначеного центру. У свій час президент Центру професор, протоієрей Юрій Шевченко в 2010 році захистив в УУБА наукову дисертація та здобув науковий ступінь доктора богословських наук  і по сьогоднішній день являється  головним меценатом та благодійником академії та університету.

За заслуги в розвитку богословської освіти і науки та за благодійну діяльність з благословення Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви отець-ректор нагородив професор Олексія Миколайовича Кузнецов  та професора Євгенія Борисовича Жибурта  академічними медалями святих рівноапостольних Кирила і Мефодія ІІ ступеня.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також