До уваги водіїв: Закарпатські патрульні та нацполіція поки не штрафують водіїв за не розмитнену "євробляху"

35
29

Попасти на штраф може лише той водій, який порушує правила дорожнього руху.

Днями, у мережі водії Закарпаття почали ділитись інформацією про те, що правоохоронці активно зупиняють автівки на іноземних номерах. Саме тому редакція Mukachevo.net вирішила уточнити в Управлінні патрульної поліції та Управлінні національної поліції Закарпаття який стан ситуації щодо дій до "євроблях".

В Нацполіції зазначили, що наразі ніяких установ та наказів про зупинку, перевірку та штрафування водіїв на іноземній реєстрації не було. Авто можуть зупинити лише у стандартних рамках, чи то порушення правил дорожнього руху, чи орієнтування і т.д.

В Управлінні патрульної поліції додали, що у 35 статтю закону України "Про національну поліцію" додали 10-й пункт. Він дає підставу зупиняти транспортні засоби на іноземній реєстрації. Тобто патрульні мають право зупинити авто та перевірити реєстраційні документи, наявність страхового полісу водія і т.д.

Але, саме перевірку, чи вони законно перебувають на території України і скласти адмінматеріал вони не можуть, адже немає досі доступу до баз даних митниць.

Раніше Mukachevo.net писало, що 20 грудня 2019 року, відбулася нарада за участі прем’єрміністра Гончарука, міністра внутрішніх справ Авакова, міністра інфраструктури Криклія, голови громадської організації «Автоєвросила» Олега Ярошевича та представників поліції, на якій обговорили проблеми позиції уряду та власників "євроблях".

Тоді в Уряді пообіцяли розглянути зміни ставок розмитнення автівок на першому засіданні у новому році – 14 січня.

В свою чергу, в МВС зазначили, що до прийняття нових законів, поліція накладати штрафи не буде.

Коментарі

У
Уйко

Я дивлюся жаба давить тих у кого був такий хлам ще на весні лиш тепер у нього хлам тот самий но на 3000 май дорогий. треба усій советський хлам убрати з дороги а потом рішати. Меже бляхами и розтаможеними машинами разниця у прапорі на номерах и булше нич. А тим кому мішають ЕС номера постріляйтеся. Ко туй пише коменти та може и половини немавуть машини ніякої

Й
Йоній

Що за безпредєл??? Коли уже поліція на кінець получить доступ до баз даних??? Чим ви там у міністерстві занімаєтесь??? Пора уже Зеленському серйозно наводити порядок і їз євробляхунами і з поліцейськими, бо хана буде його рейтингу.

П
Подив

Подивіться на маршрутки в місті, 1 автобус викидає як 100євроблях.

Р
Рем

Вже досить багато я тут написав про евробляхи!! Менi мама купила тачку, тому iду до центровського та Ю i будемо однi одному робити добре ротиком !

Ш
Шураві

Правильно Рем каже

R
rem

Треба ввести екологічний податок як в Європі - чим старший мотор - тим більший екоподаток. Товди всі будуть в рівних умовах і євробляхерам не буте так обідно, што лиш їх постійно обіжавуть..

А
Адмін

Вам євробляхи мішають? Ви подивіться на дорогах, москвич, первак,волга. Світять як ялинка, навішають суки протитуманок тай усякої ху--ні та трощать на педаль трощать, а машина нейде та нейде. Ото вози сміття руськоє іржа з нього паде, возіться дебіли

О
Олександр

налічку будуть брати субі... а для кого товди закон? чи закарпаття само по собі?.

Б
бляхарь

явобще не буду розтаможувати ,закон никда ненабуде чину будуть перекладовати до Пасхи потом дня Незалежности потом до 31 першого децембра ітак всю жисть ,зато я маву машину за 800 еур.)lol,lol

ДУ
до усіх порохоботів

Вилижіть южаніній і пороху,исе ворье хотіло ищи и на сьому обікрасти нарід,а ви кіть печетеся про безпеку,то починайте із 40-50-ти річних жигулів і москвичів із волгами,на яких наші люди мусять Їздити із-за нищети,у яку нас загнала ися банда.Отака казочка,малята!

Р
Ронін

Май більше туй возмущаються ті козли пригонщики сього євро сміття. Бо без роботи обсталися

П
Правильно

Най ніщеброди ходят пішком вать на маршрутках їдят.

М
мкчв

Но се реально якісь смолі з тими бляхами. Шо то за держава така, прийняли закон та треба його виконувати або карати за невиконання. А туй соплі якісь. Ви ся бояли ош бляхарі мітингують, а боятися треба кіть на улиці вийдуть ко розтаможив а хитрожопі собі ся дале возять. Кажеш А то кажи вже Б. Реально соплі а не держава.

ІЗ
Іван Заїць

Я тоже буду чекати закон шо мож буде за 100$ розтаможити

A
ads

дасте ми знати коли буде розтаможка по 100 є

Р
рем

лікуватися, не лікуватися: прогноз - після першиз 10 реальних штрафів всі як миленькі вивезуть свій хлам туди, звідки його і привезли. В Ужгороді мінімум на 15% зменшиться кількість транспорту на дорогах. Бачу в цьому для себе особисто тільки позитив.

П
Поліція

З 1 лютого дали розпорядження розносити штрафи по адресам тих ко заганяв автомобілі на себе

П
Пийтер

маєме 2 розтаможені бляхи, а єдна май старинька бола тиждень назад на пересічку. утлевил маєме ушоткі

К
Кутач

Ви придурки чим думали коли купляли собі ті єврохліви? Не скавуніть типир! Можете палити, можете на розборку здати, а штраф ітак платити будете

Е
Евакуатор

Нормальні люди розтаможили свої срані євробляхи Лишилися ті ко гроши немає чи документи на розтаможку.

ТХ
Той хто розмитнив

Скільки можна відтерміновувати штрафи, влада боїться євробляхерів, слабаки...

ДР
до рема

ти придурок,іди лікуйся

Р
рем

обовязково потрібно починати штрафувати, бо на дорогах забагато цього єврохламу: перевантаженість доріг зумовлює і високу аварійність, і екологічну катастрофу. Хоча б на 15-20% потрібно зменшити кількість транспорту на наших дорогах.

ДМ
До маточки

Чи непішов би ти Май на ......уй!!!?

І
Іван

І у мене на чиських номерах Шкода. Я сам кіть чесно свою машину не ремонтую Їздить та їздить

М
Миша

Най попробкють забрати ...буде горіти і моє корито і іх пріус

Б
Батечко

У ті срані євробляхи вже давно ніхто ніякі гроші не вкладає і не ремонтує. Бо чекають шо їх заборонять. Їздять на чесному слові

П
Пітьо

Шо за країна, Закон приняли він вступив в дію, а поліція об'яву робить, що його виконувати не буде.... Тоді навіщо ті закони взагалі, давайте хай буде анархія, чому я маю дотримуватись законів якщо ті хто їх має впершу чергу дотримуватись не дотримується та ще й в мас-медіа всім це говорить. Давайте всі забєм на закони, раз їм мож то і остальним теж.

М
Маточка

Уже би пора їх сперати і забирати ті хліви у них Чекають чуда шо розтаможка задарь буде.

Читайте також