До уваги закарпатців: Чехія знову змінює правила в'їзду

16
1

Відповідні зміни набувають чинності від завтра, 5 лютого. Про це повідомили на офіційній сторінці у Фейсбук Генерального консульства Чеської республіки у Львові.

У повідомленні зазначають, якщо людина приїжджаєте з країни з дуже високим ризиком захворювання на COVID-19 (наприклад, з України), де за останні 14 днів вона пробула більше 12 годин, то перед поїздкою, як і раніше, потрібно заповнити електронну форму прибуття, а також ВІДТЕПЕР треба пройти в акредитованій лабораторії RT-PCR тест, який не може бути старшим за 72 години до початку подорожі до ЧР.

Крім того, НЕ РАНІШЕ НІЖ на 5-ий день після в'їзду до Чехії кожен зобов'язаний здати ще один тест на RT-PCR та його негативний результат в електронній формі відправити до крайської гігієнічної станції (а працівники / студенти також потім повинні подати його роботодавцю / навчальному закладу). Тільки в цей момент можна вийти із самоізоляції, у якій людина мала перебувати від приїзду до ЧР.

Також, у консульстві додають, подорожуючий зобов'язаний протягом мінімум 10 днів після в'їзду на територію ЧР носити респіратор принаймні на рівні FFP2 або одноразову медичну маску для обличчя.

Більш детальна інформація доступна на сайті консульства.

Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

А
Айболіт

Не всю правду написали! Після проходження повного медичного огляду призначаются тести на новий короновірус, мазок якого беруть щодня через анальний отвір на протязі 365 днів з моменту закінчення 10-ти денного карантину. Піддослідний також зобов'язаний весь термін носити намордник та каструлю на голові і мати справку зразка SHIZOID2021з датою видачі не пізніше 24 годин з моменту проходження анальних процедур по боротьбі з нормальним глуздом. При зустрічі з поліцією має приспускати штани і вручну розсувати анальний отвір для перевірки лояльності.

Читайте також