До уваги закарпатців: Правоохоронці отримали доступ до банківських рахунків

5
12

З лютого низка державних органів отримала доступ до інформації про рахунки юридичних та фізичних осіб без рішення суду і без повідомлення про це клієнта банку.

Як зазначає видання "Бізнес Цензор", спрощений доступ до банківської таємниці було надано законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів", який було прийнято Верховною радою 31 жовтня 2019 року.

Так, починаючи з лютого, низка державних органів за письмовим запитом і без рішення суду зможе отримувати доступ до інформації про операції за рахунками.

Особа може й не знати про те, що певний правоохоронець отримав доступ до інформації про її рахунки, адже банки не зобов'язані повідомляти про це.

Раніше правоохоронці мали право запитувати лише інформацію про наявність у конкретної юридичної особи чи ФОПа банківського рахунку.

Однак, варто вказати, що кожен окремий державний орган отримав різний рівень доступу до банківської таємниці.

Інформація, що містить банківську таємницю, за письмовим запитом надаватиметься: Прокуратурі, Службі безпеки України, Державному бюро розслідувань, Нацполіції, НАБУ, Антимонопольному комітету України.

НАБУ отримало найширший доступ. Зокрема, детективи бюро мають право отримати без рішення суду доступ до рахунків, вкладів, правочинів, операцій за рахунками або без відкриття рахунків конкретної юридичної особи, ФОПа або фізичної особи за конкретний проміжок часу із зазначенням контрагентів.

Коментарі

М
Мукачівець

Приїхали !

МА
Міша адекват

За мої 100-200 жибрачих гривнів ніхто не візьметься

7
777

Но типирь ся начне безпредєл. Бо доступ отримали вот такі вимагачі як той майор який вимагав 200грн... Будуть вимагати викрадати людей бо будуть знати що їм нич небуде бо вни при власти а в ковдоша є копійка в банку яку він може зняти і віддати їм!!!

МА
Мирний Атом

но шо зелень , прозріваєте помали , чи ще треба пару років почекати

ДО
До однако

«За письмовим запитом» Тепер скажи мені таке,як буде оприділятися що рахунок чиновника «осіб,уповноважених бла бла....» та його родича чи це простий бізнесмен чи навіть однофамілець? Яким чином в записці від прокурора буде вказано кого провіряють?? Коли є поняття «за рішенням суду»то потрібно подати хочаб якусь санкцію щоб отримати ухвалу Що є офіційним документом і зареєстрований в рекстрі Яким вже і можна апелювати в судді чи подавати на когось в суд за перевищення повноважень і за незаконні дії А так це просто «записка» На яку прокурор чи працівник на у чи інши оборотень скаже пфф «забий собі в гузиц.ю» бо підкину ти гранату або в двір або в авто при «поверхневому»огляду і докажи шо ти не сепаратист Вот такі у нас реалії

Ш
Шарік

22:13 Не сміши...будуть бази гуляти по руках,у повному обсязі...з фотографіями і аналізами калла!Комуністи граются у капіталістів...грустно!!!Ще єден шаг,до розвала банків і втрати,дипозитаріів,на яких они держатся.Най Ваш адвокат звертаєся?!..."кіби у нас ангели сиділи у кабінетах"всьо то правильно...но середньостатистичний вклачик не буде мати гроші на адвоката,а тим більше на суд...Тебе просвітять под лозунгом,борьби з казнокрадами(((Які за деклараціі некрасніють...бо уграли все у лотарею...Лятська страна...незнає куда двигаєся.Як на0стой3бло се всьо...Строять державу на горбу людей,як комуністи...

О
однако

до Читач: з закордонних рахунків кидають собі на рахунки українських банків невеликі сумми і так живуть. Чи Ви думаєте, що їздять в Лондон знімати гроші, а потім у Барву за покупками? до 21:35: "осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" що в цьому не зрозуміло? Якщо Ви не являєтесь такою особою, а хтось надасть про Вас конфіденційну інформацію - хай Ваш адвокат звертається до суду і банк втратить ліцензію, любопитна Варвара - роботу, а Ви отримаєте компенсації. Не думаю, що для когось це радісна перспектива. Всі виписки чітко регламентовані і фіксовані з обмеженим доступом. Це не означає, що дядя Ваня колись був СБУ-шником і по телефону йому злиють всю про Вас інформацію. Вважаю це дуже правильним кроком, тільки не вистачає відповідальності за розбіжність з деклараціями.

КУ
Конституція України

Стаття 22. Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

РВ
Радість всім нам

Ті хто мав незаконні кошти тот ітак не тримав в банках на рахунках А вот бізнесменам чесним і підприємцям торба Тепер кожен оборотень в погонах за змовою з бандитами чи іншими она зможе бачити скільки грошей людина має і на якому рахунку Що дасть змогу викрадати близьких та вимагати ту суму яку вони точно заплатять

Ч
Читач

І що? Хто краде, то звичайно не буде ставити гроші на рахунок в Приватбанк. Звичайно, що гроші будуть на рахунку закордонних банків або сховані.

О
Олександр

тепер провірте тих бандитів звідки у них кошти, а також всіх поліцейських та СБУ звідки у них кошти на хороми.

S
stefan

І до закордонних рахунків "слуг народу" теж ?

Читайте також