До Ужгорода прибули польські гімназисти

7
0

налагоджувати європейський діалог

До Ужгорода прибула делегація Люблінської гімназії № 9 у межах проекту співпраці з гімназією м. Ужгорода. Про це сьогодні, 27 червня, ЗІКу повідомила голова Ужгородського прес-клубу реформ Ірина Бреза.



Директор гімназії м. Ужгорода Сергій Роман під час засідання прес-клубу розповів, що проект співпраці із польськими колегами розрахований щонайменше до березня 2009 року, а у подальшій перспективі передбачає постійні контакти і обміни між гімназіями обох країн.



Анна Пастушяк, директор гімназії № 9 у м. Люблін повідомила, що головною метою проекту вбачає ознайомлення української молоді із польською культурою, мовою, історією та традиціями. Директор польської гімназії також наголосила на тому, що зацікавлена, аби її вихованці пізнали культуру і традицію сусідньої України.



«Між нашими народами існує різниця, але маємо й багато спільного, що нас об’єднує. У ході проекту ми переконалися, що діти усього світу дуже схожі між собою», – сказала Анна Пастушяк. Її думку підтримав і учень Люблінської гімназії Міхал П’ятковський. «Ми намагалися показати українським друзям те найкраще, що й в Польщі, у нашому воєводстві і у гімназії зокрема», – зазначив юнак. На Закарпатті його найбільше вразили замки. Польські учні оселилися на турбазі «Едельвейс» у Великому Березному.




2008 рік проголошений Євросоюзом Роком європейського діалогу.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також