До УжНУ подано понад 760 заяв з-за меж області

9
0

Вступна кампанія добігає кінця, і вже можна говорити про певні підсумки, а саме про географічний склад абітурієнтів, що вступають на денну та заочну форми навчання.

Станом на сьогодні на стаціонар подано 6346 документів, а на заочне відділення – 958. Найбільше охочих з Ужгорода – майже 2000 заяв надійшло саме від мешканців обласного центру. Серед районів перше місце посів знову-таки Ужгородський, а от найменше абітурієнтів зі Свалявського.

Найцікавіше, звісно, скільки ж випускників з інших областей хотіли б навчатися в УжНУ. Поданих документів виявилося чимало -  767! Охочі з інших областей подали заяви на різні спеціальності, тож немає такого напряму, куди не хотіла б вступити хоча б 1 людина із-за Карпат.

Лідером із заяв виявилася «лікувальна справа» - 178 заяв з інших областей України. Непоганою кількістю може похвалитися і «стоматологія» - 95 поданих документів. До речі, саме ця спеціальність привабила і двох закордонних абітурієнтів: дівчину з Білорусі та хлопця з Угорщини. Вступники уже пройшли співбесіду і чекають подальшої інформації.

Цікаво те, що до Ужгородського національного університету хоче вступити й один громадянин Ізраїлю, але оскільки його постійне місце проживання в Україні, то він вступав за загальними правилами для громадян нашої держави. Єдина відмінність – хлопець муситиме оплачувати вищу освіту, але, знов-таки, у тому ж обсязі, що й для українських студентів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також