До УжНУ вже подано 1540 заяв на денну форму

4
0

Четвертий день вступної кампанії показав, що майбутні студенти мріють все-таки навчатися у нашому виші.

 

Підтвердив це і відповідальний секретар приймальної комісії Андрій Андрійович Горват на сьогоднішньому засіданні. Зокрема він зазначив, що наразі подано 1540 заяв на денну форму навчання та 151 — на заочну. Найбільшою популярністю користуються такі спеціальності як: «Лікувальна справа», «Правознавство», «Стоматологія». Найменший     попит поки що мають: «Румунська мова», «Приладобудування», «Французька мова», «Російська мова» та «Сестринська справа». Утім, ще достатньо часу і ситуація може змінитися.
 
 Є і проблемні місця у проходженні вступної кампанії. Найбільше це стосується системи ЄДЕБО, котра не достатньою мірою  функціонує. Це слабке місце роботи.  Сподіваємося, що найближчим часом почне працювати система «Конкурс».
 
 На ранковому засіданні доповідали і представники географічного, біологічного, юридичного та історичного факультетів про агітаційну роботу у підрозділах. Повсюди ведеться значна роботу у популяризації названих факультетів: це матеріали у пресі, на телебаченні та радіо, а також піар спеціальностей викладачами у школах. Проте, як зазначає декан географічного факультету Степан Степанович Поп проблема полягає в якості знань абітурієнтів, адже зараз вони бігають за престижними спеціальностями і як наслідок не стають фахівцями у своїй справі. На юридичному факультеті помічається тенденція до денної форми навчання, в той час як на заочну абітурієнти подають менше документів.
 
 На засіданні було прийнято рішення затвердити нормативи на конкурс із фізичної підготовки. Також в.о. ректора, професор Віталій Іванович Ніколайчук порушив питання про басейн УжНУ, який повинен працювати на користь університету, а не приносити збитки. Подібна ж ситуація і з відпочивальною базою «Скалка». Віталій Іванович запропонував, аби факультети взяли в оренду територію цієї місцевості і самі розпоряджалися нею. Якщо ж ні, то є люди, котрі готові вкладати свої кошти на її розвиток.
 
 Загалом вступна кампанія розвивається без серйозних проблем. Є абітурієнти, котрі мають найвищі бали з окремих предметів (200б.), тому очікуватимемо, що вони оберуть все ж таки наш виш і будуть задоволені своїм вибором.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також