До відновлення повноцінної роботи аеропорту Ужгород залучили EASA

6
9

Ще 5 вересня у Державіаслужбі відбувся перший раунд технічних консультацій щодо процедури сертифікації ДП "Украерорух" як провайдера аеронавігаційного обслуговування за стандартами Європейського агентства з безпеки польотів (EASA).

Як повідомили в Мінінфраструктури, отримання такого сертифіката є невід'ємною умовою для відновлення повноцінної роботи міжнародного аеропорту Ужгород, зокрема, здійснення польотів за приладами, пише Центр транспортних стратегій.

У консультаціях брали участь представники Державіаслужби, EASA, Міністерства транспорту і реконструкції Словаччини, "Украероруху", губернатор Закарпаття Геннадій Москаль і директор аеропорту Ужгород Євген Гапоненко.

Сторони домовилися, що найближчим часом "Украерорух" направить в EASA заявку на сертифікацію з необхідними супровідними документами для оцінки європейськими експертами обсягів роботи та її орієнтовної вартості.

16 червня 2016 року минув термін дії угоди між урядами України та Словаччини про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та експлуатацію аеропорту Ужгород.

Як перехідний варіант, який буде застосовуватися до врегулювання питання, прийнято рішення здійснювати польоти за правилами візуальних польотів.

Нагадаємо, у вересні спеціалісти Wizz Air мають приїхати подивитись на ужгородський аеропорт.

Коментарі

Р
Ральфу

А докі плити не вкрали з аеродрома у павшині тоді все було нормально Най повернуть тоті плити назад ко украв і продав Междупрочім тото було всьо державноє воєнноє , а чому пішло по часним рукам? Ціла група розкрадала мукачевский аеродром

П
пасажир

Мабуть авiарейс Ужгород - Прага мiг би бути рентабельним для авiаперевiзника i найпопулярнiшим та привабливiшим по цiнам для пасажирiв, якби для польотiв залучити не МАУ Коломойського, а лоукостер

Р
Ральф

У Мукачеві був аеродром, а не аеропорт! там все рівно плити треба було знімати і стелити асфальтобетон (товщиною 2 м до речі). Для населення Закарпаття аеропорт невигідно утримувати з нашим населенням. І в загалі в Україні лише 7 добротних аеропортів, а деякі області взагалі такових не мають.

РУ
Ральф Ужгороду

Ти ти вобще думаєш шо пишеш? Закарпаття на третьому місці в україні по туристичному пасажиропотоку!!!!!!! При чому саме в Мукачево приїздять найбільше туристів. Ти знаєш шо злітно-посадкова полоса вартує мінімум 100 млн долл??? А решта інфраструктури??? Не розумно і не рентабельно вкладувати в аеропорт 150 млд долл. який буде приймати на добу 4-7 літаків!

У
Ужгород

Закарпаття - найзадрипанiша область на всю Украiну, тут навiть аеропорта нормального нема.Переплюнуло Ужгород лиш Мукачево, там розiбрали плити на злiтнiй смузi аеродрома i вистелили з них територiю на базарi Гiд.

ДО
До Ого

Так сказано ж, польоти будуть здійснюватись за візуальними орієнтирами.

Р
Рома

Раніше хоча б можна було швидко долетіти до Києва, а тепер їхати в "швидкому" потязі 17 годин. Зробіть уже щось, щоб аеропорт запрацював. Хоча при цій владі надій мало. Вони все лише розвалюють.

Т
Турист

Так ми дбаємо про туристів, що аеропорт уже два роки не працює. Це повний позорняк і бездіяльність влади

О
Ого

Брехня і лапша на вуха. Там обладнання допотопне, яке не працює. Про яку сертифікацію і роботу аеропорту вони говорять? Європа ніколи не дасть дозвіл, поки не буде встановлено нове сучасне обладнання! Не дуріть людям голову.

Читайте також