До Виноградова приїхали майстри Кунг-Фу

13
0

З 15-го по 17-те березня у Виноградові проходив семінар-практикум “Липкі руки” бойового мистецтва Він Чун Куен Пай.

Такий захід відбувався у нашому місті вперше і пройшов на базі ЗОШ №4. До Виноградова на три дні приїхали 6 майстрів кунг-фу ВЧКП із Праги, Словаччини, Києва, Одеси, Харкова і Закарпаття. Метою семінару-практикуму “Липкі руки Він Чун Куен Пай” було допомогти місцевій молоді у вивченні основ цього бойового мистецтва.

Під пильним оком учителів хлопці із міста Виноградова, а також Копані, Фанчикова, Пушкінова та інших сіл покращували свої навики у розвитку чутливості рук, контролю рухів супротивника, відходу з лінії атаки, виведення з рівноваги тощо.

- Він Чун - унікальне бойове мистецтво, яке народилося в монастирі Шаоліню і знайшло своє продовженя у В’єтнамській лінії, - пояснює майстер 9 дану школи ВЧКП Ігор Токан. - В Україні та СНД це бойове мистецтво набуло поширення завдяки учителю школи Асташеву І. В.. Він Чун має древню самобутню історію і отримав репутацію і повагу як стиль, впевнений у власних силах і можливостях, який не руйнує, а творить.

- Я є засновником добре організованого і успішного філіалу Він Чун в Празі. Але сам родом звідси, з Виноградівщини, - доповнює керівник Закарпатської обласної федерації ВЧКП Олександр Зубарев. - І моєю мрією було дати можливість місцевій молоді гармонійно розвиватися, ставати сильнішими фізично і духовно завдяки Він Чун. І щоб центром Закарпатської організації був не Ужгород, а саме Виноградів. Хоча відкривати секції школи нас запрошували у багатьох інших містах області, де ми також будемо розвивати Він Чун.

Як розповів інструктор Закарпатської федерації Він Чун Куен Пай Юрій Жодані, зараз тренування проходять у Виноградові, Фанчикові та Пушкінові. Три рази на тиждень їх відвідує близько сотні хлопців і дівчат в дитячій і дорослій групах.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також