До Європарламенту потрапила ще одна закарпатка - від угорської опозиції Орбану

2702 2

За підсумками виборів від Угорщини до Європарламенту потрапила уродженка Закарпаття Вікторія Ференц (від урядової партії "Фідес"). Натомість ще одна закарпатка - від опозиції (від партії TISZA на чолі з Петером Мадяром).

Габріелла Гержені народилася у 1977 року в Берегові на Закарпатті. Коли їй виповнилося 9 років родина переїхала до угорського містечка поблизу Ніредьгази.

У 2000 році закінчила юридичний факультет ELTE в Угорщині і до 2021 року працювала державним службовцем у Міністерстві охорони навколишнього середовища та Єврокомісії в Брюсселі.

З кінця 2021 року відома ще як успішна письменниця, її оповідання було опубліковано в багатьох угорських журналах. Є лауреатом кількох літературних премії, автором двох романів "Вільні після Брюсселя, історії з минулого" та "Три ноги на землі".

На одному з передвиборчих заходів опозиційної партії TISZA у Дебрецені розповіла, що повернулася додому (тобто до Угорщини. - ред.) з Брюсселя, то гостро відчула, що їй «потрібно щось робити». Так знову повернулася до політичного процесу, приєднавшись до команди Петера Мадяра. Нині Габріелла живе з родиною на острові Сентендре, де спільно ведуть власне господарство.

Коментарі

Т-
то -таке

Космонавти нижні ще вас пустозвонів ніхто не питав кого принимати в Європарламент, легше без вас тугодумів користі не чекати,крім проблем.

К
Космополіти

Від цих представників «Закарпаття» у Європарламенті для Закарпаття буде більше проблем ніж користі. Чому радієте і ким пишаєтесь?

Читайте також