Доброчинці з Данії подарували Ужгороду

6
0

каміон медичного обладнання

Цілий каміон гуманітарної допомоги для медичних закладів Ужгорода привезла група датських доброчинців на чолі з давнім другом нашого міста, його Почесним громадянином, головою організації "Датська допомога Сходу", членом Ордена Святого Лазаря Зігфрідом Нільсеном.

Як розповів головний лікар УЦМКЛ Іван Курах, цього разу датчани подарували лікарні 2 сучасні ультразвукові апарати, спеціальну спостережну апаратуру для кардіореанімації, машини для автоматичного миття ендоскопічної апаратури, інструменти для лапароскопічних операцій, а також холодильник, ліжка, матраци, ходулі для травмованих хворих, візки для інвалідів та білизну.

Співпраця Зігфріда Нільсена з нашими медиками триває вже близько 15 років, і за цей час його організація встигла допомогти закінчити будівництво дільничної лікарні в с Порошково на Перечинщині (причому здали її повністю оснащеною), надати Перечинській райлікарні медичну апаратуру; обласному онкологічному диспансеру — комп"ютерний томограф, білизну, спостережну апаратуру для операційного й реанімаційного блоків; Ужгородській ЦМКЛ — комп"ютерний томограф вартістю 1 млн. дол., 4 дихальні апарати, спостережну апаратуру для операційного й реанімаційного відділень. УЗД- та ендоскопічні апарати, електростанцію вартістю 120 тис. евро, універсальні дихальні дитячі апарати, дитячі ендоскопи: лікарні МВС — комп"ютерний томограф, УЗД-аппарат.

На знак вдячності міська влада нагородила шістьох представників Данії грамотами Ужгородської міської ради.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також