Долар і пальне: У Мінекономіки зробили пронози щодо ціни

3
1

Стрибка цін на пальне у зв?язку зі зміною курсу гривні не буде, прогнозує перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

Ціна залишиться на поточному рівні, сказав він під час телемарафону. Пише Forbs.

Ключові факти

  • Мінекономіки не очікує цінового стрибка на пальне, оскільки в останні тижні намітилась тенденція до зниження ціни, сказав Кудін.
  • «Якби не було зміни курсу гривні, ціна б пішла вниз. Зараз у зв?язку з переглядом курсу Нацбанком очікуємо, що ціна залишиться на тому ж рівні», – цитує Кудіна enkorr.
  • Попри зростання офіційного курсу валюти ціни на пальне в українських мережах АЗС мають усі шанси втриматися на поточному рівні, вважає директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.
  • За його словами, розрахунок на базі формули держрегулювання показує, що поточні ціни на заправках мають усі шанси втриматися без підвищення. «Цьому також сприятиме зниження світових цін на нафту й нафтопродукти, яке спостерігається у липні», – додав він.

Контекст

21 липня НБУ встановив офіційний курс на рівні 36,56 грн/$. У Нацбанку заявили, що такий крок дасть змогу збільшити конкурентоспроможність українських виробників, зблизити курсові умови для різних груп бізнесу та населення й підтримати стійкість економіки в умовах війни. Офіційний курс гривні до долара США й надалі залишається фіксованим.

З початку липня на українських АЗС спостерігалась тенденція зниження роздрібних цін на дизпальне. Зокрема, середня його ціна у країні за цей період зменшилась на 2 грн/л.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Я
Ян

Ну ну Побачимо

Читайте також