Доля заробітчанина в Італії: журналіст пройшов усі кола "пекла" особливої професії (ВІДЕО, ФОТО)

11
4

Сьогодні на «Новому каналі» стартує цикл програм про заробітки закарпатця Італії.

Журналіст Віталій Глагола вирушив до Італії, щоб дізнатись всі подробиці заробітчанського життя українців.

Перший з трьох сюжетів його циклу вийде в ефір вже сьогодні в 18.00 у програмі «Абзац». У спецпроекті журналіст попрацює на трьох роботах: бебісітером, кур’єром та на виробництві трун.

Спеціально для Mukachevo.net Віталій Глагола розповів, що його вразило під час зйомок найбільше.

-Я пропрацював тиждень всього, але зумів повністю відчути на собі долю заробітчанина, який щойно переїхав в іншу країну і знаходить в пошуках хоч якоїсь роботи. Я був ладен робити усе, аби тільки платили. Насправді усе складніше, ніж здається на перший погляд, хоча мені вдавалося заробити і по 2000 гривень на день. Та й витрати там немаленькі, - каже журналіст.

-Під час зйомок найбільше вразили відверті розмови із заробітчанами, які залишились за кадром. Наприклад, жіночки, які ділились історіями про те, як хотіли знайти нормальну роботу, а їх постійно намагалися відправити на проституцію наші ж співвітчизниці. Було, що в гори завозили до якогось діда-італійця. Або про те, як українець, який доглядав італійського дідуся роками вже з спокійною душею теж шукав роботу, бо той дідусь два дні тому раптово віддав Богу душу і тепер він без копійки в кишені.

За час зйомок я дійсно відчув на собі, як доводиться на заробітках українцям, побачив в яких умовах іноді доводиться жити та скільки можна відкласти із зароблених грошей. Словом, багато залишилось поза кадром, але враження на мене склало досить велике, - зізнався Віталій.

Дивимось анонс та вмикаємо Новий канал о 18.00 годині.

Коментарі

С
Саша

в Чехію покажу як там заробляють, як живуть погану як обдурюють наших українців 096-866-51-84

А
Алекс

Його намагання розповісти про роботу в Італії ,схожі на розповіді про Арктику після того як дістав щось із морозилки холодильника.Кому цікаві ці казки?Я дев'ять років пропрацював в Неаполі,мав шість депортацій...Противно дивитись на постановку в виконанні цього дурня смолавого...

Р
Руснак

Автор наводить в приклад,чоловіка, што РОКАМИ дозирав діда, а типирь без купійки.Та де просадив гроші? В Україні проробиш чесно і двадціть року, а за єден динь олитиш, як пробка з шампанського.Вот туды ты увидиш, што то в неньц і пстатися без купійки. Никому до тя діла ніє.Може станеш на біржу? А числитися на біржі, то сложніше, як быти пуд арештом. Постоянно ся удмічати, ходити на галімі курсы, приносити всякі дурні справки, вплоть до того, што ты голый, як кул. А пак ти предложать высркокваліфіковану роботу кочегара.

П
посол

Робочу візу на тиждень откривав?

Читайте також