Донецькому ведмедю, якого привезли до реабілітаційного центру Закарпаття, зроблять операцію (ВІДЕО)

9
1

Ведмедю планують прооперувати щелепу.

Як повiдомив директор НПП «Синевир» Михайло Дербак в ефiрi UA:ЗАКАРПАТТЯ, привезенi з Донбасу ведмедi були дуже виснаженими. Зараз їхнiй стан вже кращий

— Ми їх прийняли в поганому станi. В одного ведмедя зламана щелепа i треба буде проводити операцiю, а в двох iнших ведмедiв повнiстю вiдсутнiй зiр, — каже Михайло Дербак.

З ведмедями проводяться всi необхiднi ветеринарно-санiтарнi заходи, вакцинацiї, вiтамiнотерапiї. Пiсля цього починається другий етап, під час якого відбувається звикання тварини до електроогорожi в центрi, вчимо його, щоб вiн не доторкався до електроогорожi, аби його не вдарило струмом.

Нагадаємо, на початку місяця з Донбасу до реабілітаційного центру «Синевир» привезли до 5 ведмедів, яких забрали від жорстокого власника.

Також пропонуємо подивитися про реабілітацію ведмедів з Донбасу у відеосюжеті телеканалу Sirius.


Проте, на Закарпаттi теж були 2 випадки неналежного поводження з ведмедями.

Зокрема, декiлька рокiв тому, роми споювали пивом тварину, в iнтернетi була викладена iнформацiя. Пiсля цього ведмедя було вилучено i вiдправлено до реабiлiтацiйного центру «Синевир». iнший випадок: звернулися люди i розповiли, що в неналежному станi тримали тварин у переїзному звiринцi.

— За знущання над тваринами, побиття та утримання їх в неналежних умовах власникам загрожує адмiнiстративна вiдповiдальнiсть. “Покарання за таке правопорушення — штраф вiд 3400 до 5100 грн, з можливою конфiскацiєю тварин, — каже юрист Крiстiан Фекийшгазi.

Коментарі

М
Мешканець

Око за око, щелепу за щелепу, так траба віддячитися власникові, тоді буде по справедливості, інакше він не навчиться розуму. На штраф у нього грошей море, не треба бити по карману, а по мо@@@.

Читайте також