Доній пропонує Колесніченку звернутися до психіатра

6
1

Жодних провокаційних та образливих висловлювань на фестивалі "Гайдамаки.UA" не буде. Про це сьогодні в коментарі заявив організатор події, нардеп від НУ-НС Олесь Доній.

"У нас на вході до фестивалю висітиме величезний транспарант: "провокаційні гасла, українофобські, антисемітські, нациські, комуністичні висловлювання - заборонені". Порушників будуть виводити за межі фестивалю", - зазначив Доній. - Що з цього переліку зачепило пана Колесніченка, не знаю. Для нього вже є проблемою, що на фестивалі все буде українською мовою".

У листі Колесніченко заявив, що гурти, які виступатимуть на фестивалі, зокрема це "Мертвий півень", "ТНМК" та "ОтVinta", "відзначаються явно ксенофобською і націоналістичною спрямованістю текстів пісень".

"Ви чули ці пісні не фестивалі? Українофобських, антисемістських пісень у програмі фестивалю не має. Захід ще не відбувся, а Колесніченко вже закидає, що там буде", - прокоментував Доній.

Також організатор фестивалю наголосив, що подія не є політичним заходом.

"Спочатку ми запросили опозиційних діячів, але запрошення не було політичним, тому що ми їх запросили на рівних з журналістами, громадськими діячами. "Партію регіонів" не запрошували, бо у нас будуть лише патріотичні партії, тих, хто є російськими націоналістами не буде", - сказав Доній.

Заяву "регіоналу" до СБУ Доній вважає нераціональною.

"Те, що Колесніченко подав заяву до СБУ, це проблема вже не політичного характеру, а психічного. Пан Колесніченко потребує психіатричної експертизи - людина подає скаргу на захід, який ще не відбувся. Ми що не можемо поспівати пісень?", - додав опозіціонер.

Нагадаємо, сьогодні правозахисний громадський рух "Русскоязычная Украина", на чолі якого стоїть нардеп-регіонал Вадим Колесніченко написав відкритий лист керівникові СБУ Валерію Хорошковському, вякому розкритикував ідею проведення фестивалю повстанської та патріотичної пісні "Гайдамака.UA".

Коментарі

С
Сергей

Колесниченко в своем национастическом бреду, как всегда несет чуш, по сути сам являясь крейне агресивным росийским наационал-фашистом.

Читайте також