Дощ падає – земля сунеться

11
0

Очевидно, загинула людина

Цей тиждень почався зі зсуву ґрунту об’ємом близько 3 тис. куб. м у Рахові на вул. Київській. Маса мокрої землі, шириною близько 25 метрів, довжиною 100 метрів та висотою від метра до трьох зруйнувала складську та адміністративну будівлі місцевої райспоживспілки – їх віднесло від фундаменту більш ніж на десяток метрів. Як іграшки розтрощило дві вантажівки, припарковані на подвір’ї.

Очевидно, під завал потрапив охоронець території і хоч його посилено шукають, на час, коли верстався номер, робота рятувальників Рахівського районного відділу, Рахівського, Ясінянського та Говерлянського аварійно-рятувальних пунктів Закарпатського воєнізованого аварійно-рятувального загону та працівників головного управління МНС України в Закарпатській області не принесла результатів.

А в ніч на середу сталися ще два зсуви – на території тієї ж райспоживспілки сповзло ще біля 500 куб. м землі. Як повідомив ЗІА «Простір» старший інспектор ЦПГУ МНС в Закарпатській області Федір Філіп, фахівці передбачають, що на цій ділянці через перезволоженість ґрунту зсуви можуть тривати.

Цієї ж ночі, близько 1 години, зсув засипав 12 метрів залізничного полотна поблизу станції Білин у Рахівському районі. Це сталося майже на півгодини швидше, аніж тут мав проїхати пасажирський поїзд з Рахова до Львова. Аварійна бригада зі станції Білин змушена була на 3,5 години зупинити рух потягів, але близько п’ятої ранку роботи закінчили і пустили поїзди.

На річках області у ці дощові дні спостерігався підйом води, але біди, дякувати Богу, не приніс.

ЗІА"Простір"

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також