Дощі дошкулятимуть закарпатцям і в липні

6
0

Дарма лякалися закарпатці через прогнози синоптиків щодо найспекотнішого літа за всю історію метеорологічних спостережень, дарма очікували лагідної весни та подальшого теплого літа - Закарпаття спершу побило 30-річний рекорд за кількістю опадів у травні, а далі продовжувало випробовувати терпіння людей частими дощами, вітряною та прохолодною погодою.

Як пояснила заступник начальника Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Василина Блох, прогнози стосовно рекордної спеки стосуються радше південних областей України та Криму - там літо справді обіцяє бути аж занадто теплим.

Закарпаття ж відрізнятиметься погодними умовами від основної частини України, зокрема, в липні також очікується багато дощових днів із грозами та шквальними вітрами, хоч не обійдеться, звичайно, і без погожих днин, коли температурний режим буде вищий за норму на 1-2оС. Щодо останнього літнього місяця, то він, обіцяють синоптики, подарує більше сонячних днів, кількість опадів буде в межах норми, тож можна навіть сказати, що справжнє літо на Закарпатті почнеться лише в серпні.

Ужгородці вже жартують, що найбільш ходовим товаром цих весни та літа у крамницях були гумові чоботи й парасольки, а про натуральну засмагу вони поки що можуть тільки мріяти. Тож будемо сподіватися, що хоча б липень та серпень не надокучатимуть затяжними негодами, а порадують комфортною сонячною погодою, яка допоможе відновити сили й покращити настрій.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також