Дослідники з УжНУ винайшли нові антимікробні засоби

9
0

Державна служба інтелектуальної власності України нагородила дослідників хімічного та медичного факультету УжНУ дипломом та кубком Всеукраїнського конкурсу „Винахід – 2011” за ефективне рішення в галузі медицини.

 

Кривов’яз А.О., Коваль Г.М., Сливка М.В. та Лендєл В.Г. розробили корисну модель „Солі[1,3,4]оксадіазоло[2,3-b][1,4,3]тіаселеназин-4-ію і  [1,3]тіазоло[2,3-b][1,4,3]оксадіазол-4-ію, що мають антимікробну активність” (простіше кажучи, дослідили впровадження антимікробних засобів у медицині).
 
 „Завданням корисної моделі є створення речовин класу оксадіазолу, а саме конденсованих оксадіазолів, які мають бактерицидну та бактеріостатичну активність по відношенню до всіх прокаріотичних мікроорганізмів, а особливо збудників нозокоміальних госпітальних інфекцій”, - йдеться в описі проблеми, яку вирішує винахід.
 
 Протягом місяця дослідники тестували антимікробні засоби в лікарняних умовах, у результаті чого підрахували економічний ефект використання подібної зовнішньої дезінфекції приміщень: „Спосіб є простим, не потребує використання складного апаратурного оформлення та важкодоступних реактивів по відношенню створення конденсованих оксадіазолів; створені продукти є ефективні (степінь ефективності - 98%) за своєю бактерицидною та бактеріостатичною активностю по відношенню до всіх прокаріотичних мікроорганізмів, а особливо збудників нозокоміальних госпітальних інфекцій”.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також