Дотримання правил місцевого прикордонного руху

4
0

З метою уникнення непорозумінь під час перетину державного кордону, прес-служба Чопського прикордонного загону, хоче Вас проінформує.

Відповідно до Угоди між Україною та Словацькою Республікою "Про місцевий прикордонний рух", №697/2008 від 06.08.2008 року передбачено, що максимально дозволений строк кожного безперервного перебування в режимі місцевого прикордонного руху в прикордонній зоні іншої Договірної Сторони не повинен перевищувати тридцяти (30) днів, проте максимальний строк перебування в прикордонній зоні іншої Договірної Сторони не має перевищувати дев’яносто (90) днів протягом кожних ста вісімдесяти (180) днів.

В разі порушення термінів перебування на території Словацької Республіки, на громадян України будуть накладені санкції відповідно до ст. 7 вищезгаданої Угоди, де передбачено, що у випадку порушення режиму місцевого прикордонного руху, компетентні органи Договірних Сторін уповноважені анулювати та відкликати дозвіл на місцевий прикордонний рух, а до отримувача застосовуються санкції, передбачені національним законодавством.

Під час перетину державного кордону мешканцям прикордоння слід враховувати чинне законодавство України, що передбачає порядок пропуску через державний кордон, а також порядок знаходження на території країн Євросоюзу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також