Другий день високої моди в Ужгороді: як це було (ФОТО)

43
0

Вперше на Закарпатті пройшов відбірковий тур до міжнародного конкурсу дизайнерів одягу та аксесуарів European Fashion Union. У показі взяло участь 15 дизайнерів: з Ужгорода, Мукачева, Львова, Києва, Харкова та Донецька. Усі представили свої найкращі колекції. А закарпатці змогли, поповнити свій гардероб дизайнерськими речами.

Для Закарпаття це визначні дні, кажуть організатори. Адже, в краян є можливість відвідати захід та наблизитися до високої моди.

- Ми хочемо популяризувати Fashion індустрію в нашому краї. У нас є багато хороших дизайнерів та гарних дівчат, яких треба залучати до показів. Коли ми їдемо на покази за кордон, нам завжди роблять компліменти, говорячи, що у нас дуже гарні манекенниці, – каже співорганізатор конкурсу Вікторія Волкова.

У конкурсі взяли участь, як і досвідчені дизайнери, так і новачки. Для 26-ти річної Ковач Катерини з Мукачева – це був перший показ мод. Дівчина представила  свою колекцію в синьо-жовтій гамі, каже саме цим хотіла підтримати Україну у важкий час. Купує тканину Катерина в Україні, тому плаття виходять не такими дорогими від 300 гривень і до 600.

- Я хотіла зробити новий імідж нашій Україні, без вишиванки та вінків, але з національною атрибутикою. Внесла в колекцію сіточку, яка модна цього року, широкі рукави та тоновий низ.

Відома ужгородська дизайнерка Ольга Краснова, як завжди виокремилася своєю оригінальністю та неординарністю. На моделях були вишукані королівські плаття з хутром та головні убори у формі корони та ляльок.  Загалом на показі представила 24 різних суконь.

- Дана колекція так само, як і попередні екстравагантна, але я намагаюсь відходити від відвертості до елегантності. Тому що  я вийшла заміж,  і чоловік не хоче, щоб я одягалася відверто, – прокоментувала Ольга.

Ольга радить ужгородцям, не боятися насмішок від інших, одягатися так , як хочеться. Та вважає, що у кожної дівчини повинна бути своя сукня королеви.

- Це та сукня, у якій  ви повинні просто  почуватися королевою, додала дівчина.

Обирає дорогі тканини і київський модельєр Гоша Альтшулер. Чоловік вперше приїздить в Ужгород. В нашому місті  йому дуже сподобалось, тому в майбутньому планує тут відкрити свій магазин. Дизайнер радить, ніколи не дивитись на марку речей та на інших у чому вони одягнуті. Одяг повинен бути комфортний та подобатись вам. На тенденції потрібно звертати увагу, але не зациклюватись на них.

- Достатньо інколи просто надягнути хороший аксесуар, який прикрасить скучний одяг. Погано, коли вже перебір яскравих речей.  Я хочу, щоб наші люди знали, що у нас є багато професійних дизайнерів, і їм не треба їхати за одежею кудись за кордон. Якщо зрівняти якість нашого одягу, то Україною порівняти можна тільки Італію, – каже Гоша Альтшулер, дизайнер з Києва.

Кращого дизайнера вибирали 5 професійних проте засекречених суддів.  Імена їхні ніхто не знав аж до кінця конкурсу, задля чесної конкуренції, кажуть організатори.

- Це знамениті дизайнери України, один із Росії та із Польщі. Ми хочемо чесного конкурсу, тому імена журі ніхто не розголошує. Вони оцінюють дизайнерів по таким критеріям: цілісність колекції, співвідношення кольорів , вміння їх компонувати, якість матеріалів та інше, – прокоментувала організатор конкурсу Наталія Володько.

У результаті конкурсу журі вирішило нагородити усіх учасників. Тому на European Fashion Union , який пройде весною 2015 року у місті Будапешт, поїдуть усі 15-ть дизайнерів. Участь у Європейському конкурсі коштуватиме для них 200 євро.

Наталія Ігнаці, для Мукачево.Net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також