Друзів в біді не залишають: українці перевезли до Словаччини сотні домашніх улюбленців (ФОТО)

12
0

Сотні домашніх тварин (переважно кішок та собак) змушені були разом з господарями перетнути кордон, рятуючись від російської агресії в Україні. Більшість із них здорові та вакциновані.

16 березня пункт для біженців із тваринами перенесли з прикордонного переходу "Вишнє Нємецке-Ужгород" до центру допомоги у Міхаловцях. Про це повідомило Міністерство охорони навколишнього середовища Словацької Республіки. Координує роботу та надає допомогу людям, які приїжджають з України з тваринами команда волонтерів за підтримки депутата Європарламенту Мартіна Хойсіка.

Транспортування людей, які прибувають з України з прикордонних переходів до центру допомоги у Міхаловцях відтепер забезпечується спеціальними автобусами, які надала словацька держава. Наразі вони перевозять близько 1500 осіб на добу.

На території закладу надається допомога не лише людям, а й тваринам, яка складається з чіпування, при потребі лікування та іншого (надання переноски, їжі тощо).

Як зазначають словацькі волонтери наразі збільшилася кількість і безпритульних тварин біля кордону. Волонтери відловлюють їх, ветеринар оглядає на місці. А згодом їх поміщають на державні карантинні станції та притулки.

У разі виникнення питань щодо догляду за тваринами на українсько-словацькому кордоні є можливість звернутися за електронною адресою zelena.linka@enviro.gov.sk або за телефоном +421800144440.



Також волонтери, які зацікавлені в допомозі тваринам з України, можуть подати відповідну заявку.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також