Думка власника Insider і Politico: ШІ забере вашу роботу

11
0

Одна з найбільших медіа-організацій Європи попередила журналістів про те, що штучний інтелект (ШІ) може позбавити їх роботи, і дала пораду, як залишитися на роботі.

У повідомленні, поширеному у вівторок, генеральний директор компанії Axel Springer, що видає Insider, Politico та німецький таблоїд Bild, попередив співробітників, що "штучний інтелект здатний зробити незалежну журналістику кращою, ніж вона коли-небудь була - або просто замінити її".

Цей матеріал було розроблено за підтримки https://imoneyslots.com/ua/igrovye-avtomaty-besplatno-bez-registracii.html

Штучний інтелект може загрожувати журналістиці

У документі, яким Матіас Депфнер поділився з CNN, міститься прогноз, що штучний інтелект незабаром зможе збирати інформацію набагато краще, ніж людина, і заклик до редакцій зосередитися на коментарях, ексклюзивних матеріалах і розслідуваннях, які не можуть бути виконані машинами.

Він стверджує, що для того, щоб зрозуміти "справжні мотиви" людей, журналісти, як і раніше, будуть необхідні.

На думку Дьопфнера, здатність створювати унікальні, привабливі матеріали, як і раніше, важлива і буде тільки посилюватися в майбутньому. "Тільки найкращі виробники унікального контенту процвітатимуть".

Через три місяці після того, як чат-бот ChatGPT, що працює на основі штучного інтелекту, став доступним завдяки Open AI, Дьопфнер висловив свої застереження. Бот може складати повні есе, відповіді на заяви про прийом на роботу та журналістські статті, а також давати глибокі та розгорнуті відповіді на запитання. Завдяки своїй безпосередній привабливості, ІТ-компанії поспішають випустити свої власні рішення в галузі ШІ.

Гонка ШІ

Найбільший банк США, JPMorgan Chase (JPM), заборонив співробітникам використовувати ChatGPT через його зростаючу популярність. Через побоювання, що учні можуть використовувати бота для списування домашніх завдань, державні школи Нью-Йорка також заборонили його використання.

Хоча перетворення друкованих видань, таких як Bild, на онлайнові журнали, ймовірно, "займе ще кілька років", сказав Дьопфнер, Axel Springer прагне стати повністю цифровим видавцем.

Керівник додав, що "суттєві" втрати робочих місць будуть по всій компанії "в галузі виробництва, верстки, коректури та адміністрації", але він не сказав, скільки саме. За словами Депфнера, репортери та спеціалізовані редактори наразі не є мішенню для звільнень.

Щоб уникнути вимушених звільнень, корпорація, за його словами, буде "керуватися почуттям справедливості та гуманності" при скороченні персоналу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також