Два творчі колективи Мукачева відзначили 10-річний ювілей

10
0

`Валері` та `Оленка`

 „Браво! Браво!` - такі вигуки під бурхливі оплески глядачів лунали в переповненому залі Мукачівського будинку культури, де проходив концерт з нагоди 10-річного ювілею Народного хореографічного колективу „Валері` та Зразкового дитячого колективу „Оленка`.




Прекрасне шоу не відпускало глядачів із залу майже чотири години. Народні, бальні, естрадні та сюжетні танці змінювалися один за одним. А виступ Агенства моди „Стиль` засвідчив, що столичні моделі можуть й поступитися нашим як у дефіле, так і в фантазії представлених костюмів. Кожним своїм номером колективи засвідчували, що талантів у нашому місті вистачає, тільки з ними потрібно працювати. І хто це робить - той досягає успіхів.


Не залишились осторонь і наші спонсори. Протягом майже чотирьохгодинного дійства кількість бажаючих привітати колективи не зменшувалась. Мабуть, і примадонни позаздрили би величезній кількості букетів квітів та численних теплих побажань, виголошених юним артистам у цей святковий вечір.


Громадські і політичні організації, спонсори, меценати, державні установи - всі вважали за честь привітати НХК „Валері` та Взірцевий дитячий колектив „Оленка` з цією знаменною датою.


Від імені Закарпатського обкому компартії та Мукачівського міськкому з теплими привітаннями виступив секретар міськкому Ардаліон Федоров, який вручив керівнику НХК „Валері` пам`ятний дарунок - магнітолу „Сатурн`. А батьки і діти під бурхливі оплески залу від усієї душі дякували керівникам дитячих колективів Тетяні Черненко та Валерії Черненко за їхній благородний і такий потрібний, хоч і важкий, труд.


Я сидів у залі, дивився на цю красу і думав: „Як же потрібно любити свою справу, яке мати терпіння, скільки треба докласти знань і зусиль, щоб виліпити з цих маленьких і великих „незнайомок` (з З до 30 років) вправних танцюристів, співаків, справжніх естрадних зірок. А найголовніше - зробити з них добрих, порядних і талановитих людей.


Треба визнати, що Тетяні і Валерії Черненко це вдається на славу, за що їм честь і хвала. Але є запитання: чи справедливо і належним чином оцінюється їхня невтомна праця? Ні, не завжди, про що свідчать численні проблеми дитячих колективів. Та нехай це залишається на совісті тих людей, які зобов`язані бути сподвижниками. Але, не дивлячись ні на що, ці дві обдаровані, прекрасні жінки продовжують творити те, що називається творчістю. їм вдалося згуртувати багато добрих і талановитих однодумців, які допомагають у всіх творчих задумах. І всі разом вони творять шедеври художньої самодіяльності, які називаються вагомим словом „мистецтво`.


Багато разів протягом святкового концерту Тетяна Черненко повторювала слова подяки за підтримку дитячих колективів Мукачівському міськкому компартії, а також меценатам і спонсорам за фінансову допомогу. Особлива подяка була висловлена фірмі „Аудит`, кондитерській, швейній фабрикам, бізнесменам Олександрові Пересті, Валерію Печорі, Марії Попінчак та директору ресторану „У цімбора` Марії Бисазі і багатьом іншим, які намагаються допомогти дитячим колективам виживати в цей важкий для них час. А юні артисти, в свою чергу, бажають віддячити їм своїми виступами, концертами.


Хочеться від усього серця побажати НХК „Валері`, ВДК „Опенка` та Агентству „Стиль` великих творчих успіхів, натхнення і здоров`я всім членам колективів, їх керівникам.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також