Два закарпатські підприємці безкоштовно чистили русло річки і нашкодили на 250 мільйонів гривень (ФОТО)

9
6

Схема діяла впродовж 2019-2021 років за сприяння керівників державних підприємств водного господарства.

На Закарпатті одного з керівників міжрайонного управління водного господарства та двох підприємців підозрюють в незаконному видобутку піщано-гравійної суміші. Про це Суспільному повідомила речниця СБУ в Закарпатській області Ванда Мільо.

"У видобутку брали участь 12 місцевих підприємців. За неповних два роки підозрювані видобули та продали понад 250 тисяч м.куб. піщано-гравійної суміші, а загальна сума збитків склала понад 250 млн гривень", — розповіла Ванда Мільо.

За офіційними документами підозрювані надавали державі безкоштовні послуги з розчистки та регулювання русел гірських рік.

Завдяки проведеним експертизам встановили, що видобуток корисних копалин призвів до повного руйнування ґрунтового покриву та рослинності, для відновлення яких знадобляться десятки років.

Наразі трьом чоловікам повідомили про підозру: одному із керівників міжрайонного управління водного господарства у службовій недбалості, двом керівникам підприємств у порушенні правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин.

Згідно з санкціями статті посадовцю загрожує штраф та від 2 до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Двом підприємцям загрожує штраф або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий термін.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

В
Вася

3 роки обмеження? Толерастненько..

ІВ
Іван Васильович

Чмирота, не думать де го діти та внуки будут жити.. а де суть мусора та прокурори што їм платили???

СД
Суддя Дред

Наш суд - майдобрий у світі. Трьох помучаємо і відпустимо, решту з тих 12 людей просто забудемо. Так тримати!

М
Мар'яна

Яка тюрма, тоті за три роки стільки намили копалин, шо відкупляться.

І
Іван

Два роки незамітно чистив, і ніког не зацікавило бо всі псліпли і оголохло за шелестом налчіка? Най всіх садять од еколога до водних ресурсів і участкових і голову і всіх хто зацікавлений був!

1
111

У видобутку брали участь 12 місцевих підприємців Два закарпатські підприємці безкоштовно чистили русло річки

Читайте також