Дві громади московського патріархату у Львові та Червонограді перейшли у ПЦУ

7
4

У Львівській області дві громади Української православної церкви, що належали до Московського патріархату, перейшли у підпорядкування Православної церкви України. 

Це чоловічий монастир у Львові та парафія у Червонограді. Пише https://zaxid.net

Про рішення парафії з Червонограда повідомили 20 березня на сторінці Львівсько-Сокальської єпархії Православної церкви України.

«17 березня митрополит Львівський і Сокальський Димитрій прийняв в єпархіальному управлінні настоятеля Свято-Покровського храму м. Червонограда, протоієрея Ігоря Деркача, який разом з громадою УПЦ МП вирішили перейти до складу Львівсько-Сокальської єпархії Православної церкви України. Владика відповідним розпорядженням та наказом задовільнив прохання отця-настоятеля та громади», – повідомили на сторінці єпархії.

Щодо рішення ще однієї церкви стало відомо 20 березня, його ще не оголосили офіційно. Але його підтвердив член Синодальної комісії з міжхристиянських відносин ПЦУ Андрій Смирнов. У мережі з'явилось відео, в якому настоятель Львівського Свято-Воскресенського Новоафонського чоловічого монастиря, що розташований у Львові на вул. Пекарській, Йов Ольшанський пояснює своє рішення.

«Коли я звернувся з проханням якось реагувати, то Владика Філарет [львівський митрополит УПЦ МП - ред.] мене лише заспокоював, сказав, що я психічно неврівноважена людина. Але коли я настояв, що і громада мене підтримує у тому, що ми не хочемо перебувати у лоні Московського патріархату, почалися дуже негарні речі. Мене почали залякувати і шантажувати. І це вже було останньою краплею», – сказав настоятель монастиря Йов Ольшанський.

Коментарі

*
*****

Все правильно. Давно пора було.

НС
ни суди

ни судимий будеш Хоч із запізненням але паства іхня українці-пришта про" Блудного Сина".

Л2
Лем 2

Так говорить Святий, Істинний, що має ключа Давидового, Котрий відчиняє – і ніхто не зачинить, зачиняє – і ніхто не відчинить. 8 Знаю справи твої; ось Я, відчинив перед тобою двері, і ніхто не може зачинити їх; ти не вельми маєш сили, і зберіг слово Моє, і не зрікся ймення Мого. 9 Ось, Я вчиню, що із сатанинського збіговиська, з отих, що кажуть про себе, що вони юдеї, але в сутності не такі, а обманюють, – ось, Я вчиню те, що вони прийдуть і поклоняться перед ногами твоїми, і спізнають, що Я полюбив тебе. 10 А що ти зберіг слово терпіння Мого, то Я також збережу тебе від години спокуси, котра прийде на увесь світ, щоб випробувати усіх, що живуть на землі. 11 Ось, іду швидко; тримай міцно, що маєш, аби хтось не взяв вінця твого. 12 Переможного вчиню стовпом у храмі Бога Мого, і він уже не вийде назовні, і напишу на ньому ймення Бога Мого і ймення міста Бога Мого, Нового Єрусалиму, що сходить з неба від Бога Мого, і ймення Моє нове.

В
Вася

В них не лиця, в них морди.....

Читайте також