Дві меморіальні дошки видатним закарпатцям відкрили в Ужгороді (ФОТО)

21
0

Сьогодні фасад Закарпатської обласної наукової бібліотеки імені Федора Потушняка прикрасили відразу два бронзових барельєфи двох видатних закарпатських літераторів.

Власне Федора Потушняка, ім’я якого носить найбільше у області публічна книгозбірня, а також Закарпатського поетичного генія, повну глибину творчості якого закарпатцям ще належить осягнути, лауреата національної Шевченківської премії -- Петра Скунця.
Бронзовий портрет Федора Потушняка ліпив знаний закарпатський скульптор, керівник секції скульптури Закарпатського відділення Національної спілки художників України Богдан Корж.

Обличчя ж Петра Скунця у бронзі витворив зовсім молодий, як для такого рівня роботи скульптор, випускник Ужгородського коледжу мистецтв та Львівської академії мистецтв, 33-річний Іван Цубина. Робота цього автора вражає і притягує. Погляд закарпатського поета Шевченківського кореня, як звуть його знавці і поціновувачі, пронизує до глибин душі, як і його вірші, що він їх самостійно читав за життя.

Рідні Петра Скунця кажуть, що автор довго працював над портретом, вивчив багато фото поета і дуже просив його не підганяти. Зрештою, робота вийшла виключною.

Під обома меморіальними дошками сьогодні – віночки з квітами. Обоє – знакові постаті у ідентичності Закарпаття, достойні увіковічення у бронзі і пам’яті.

Відкриття погрудь відбулося у перший день Виставки-ярмарку «Книга-фест», що почався сьогодні у обласному центрі Закарпаття. Про цю подію – незабаром на нашому сайті.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також