Двох малолітніх братів, які пішли погуляти і заблудилися

828
0

знайшли лише через тиждень

Близько полудня два рідні брати 6-ти і 7-ми років із с. Підвиноградів Виногра-дівського району вирішили трохи погуляти в полі біля села.

Через деякий час почалася буря, діти збилися з дороги і заблудилися. Батьки, не зумівши розшукати хлопчиків самостійно, звернулися до міліції, того ж дня були організовані пошуки зниклих, на яких задіяли співробітників міліції, рятувальників, військовослужбовців і місцевих селян. Орієнтування на дітей розіслали в сільради і райвідділи міліції області. На жаль, прочісування місцевості, на якій теоретично могли перебувати діти, результатів не дало. Як повідомили у районному відділі з надзвичайних ситуацій, старшого з хлопчиків знайшли лише через тиждень. Житель с. Олешник, відвідавши свою новобудову, знайшов там дитину, яка сиділа у кутку, скорчившись від холоду. Хлопчика негайно доставили до лікарні, де лікарі встановили в нього виснаження і переохолодження організму, зокрема, обмороження ніг. А наступного дня інший житель того ж села наткнувся в полі (приблизно за три кілометри від Підвиноградова) на замерзле тіло молодшого з братів. Слідів насильства в дитини не знайшли, за висновками судмедекспертизи, смерть настала від переохолодження. Старший з хлопчиків розповів у лікарні, що він з братиком увесь час намагалися знайти дорогу додому, ночували на цвинтарі й в новобудовах, а харчувалися, чим могли.

Головна версія того, що трапилося, яку розглядають правоохоронці, — нещасний випадок. Проте батьки вважають, що зникнення їхніх дітей не обійшлося без стороннього втручання. Вони стверджують, що хлопчиків хтось викрав і вивіз кудись на машині (про це нібито розповів старший з братів) і наполягають на повторній експертизі щодо причин смерті молодшої дитини. Перевірку обставин цієї пригоди проводить райвідділ міліції.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також