Двоє чоловіків з Дніпра та Сум з підробленими документами прямували у Словаччину

242

Кордон з Словаччиною намагалися перейти жителі Дніпра та Сум з підробленими документами. Їх виявили на пунктах пропуску «Ужгород» та «Малі Селменці».

Один із чоловіків, 38-річний дніпровець, виїжджав до Словаччини легковим автомобілем через пункт пропуску «Ужгород». Як підставу для перетинання кордону, надав прикордонному наряду тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, в якому виявили ознаки підробки. Оформлення документа не відповідало встановленим вимогам, також у ньому були проставлені штампи невизначеного зразка.

Інший, 21-річний житель Сум, пішки прямував через пункт пропуску «Малі Селменці». Він «супроводжував» людину, котра потребує стороннього догляду на непрофесійній основі. Втім, під час вивчення документів, прикордонний наряд виявив в них низку невідповідностей, які вказують на їх можливу підробку. Деякі документи також не відповідали встановленому зразку.

Обом громадянам України відмовили у пропуску через кордон. У їх діях вбачають ознаки кримінального правопорушення за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Відповідні повідомлення направлено на адресу Ужгородського райвідділу Нацполіції.

Коментарі

Читайте також