Двоє закарпатців зимою обкрадали дачні будинки

7
0

Дачні будиночки, особливо у зимовий період, – чудовий спосіб для наживи зловмисників.

Як правило, взимку дачі ніким не охороняються, самі ж господарі навідуються туди дуже рідко. На жаль, надійні замки та двері не являються перешкодою для крадіїв. Злодії не упускають шансу збагатитися таким легким способом. Тож беруть все: городній інвентар, посуд, одяг, та навіть нехитрі дачні меблі. Та найбільшою «здобиччю» крадіїв все-таки залишаються вироби з металу.

На початку весни власники дач починають відвідувати свої земельні ділянки та нерідко розчаровуються побаченим, адже їхні будинки за зимовий період розкрадають злодюжки. Саме тому в цей період у міліції збільшується кількість звернень громадян про факти скоєння крадіжок з дачних кооперативів. Нинішня весна не стала винятком. Днями до чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції звернулися декілька мукачівців, які розповіли  правоохоронцям, що  іхні  дачні будинки обікрали.

Задля протидії дачним крадіжкам працівники Мукачівської  міліції почали проводити дачними кооперативами профілактичні рейди які дали позитивні результати.  Рошуковики,  завдяки отриманій оперативній інформації дізналися, що двоє підозрілих людей на пункті прийому металобрухту хочуть здати велику кількість виробів з металу. Коли ж міліціонери підійшли до них, чоловіки почали помітно хвилюватися. Виявилося – не марно, адже у двох їхніх автомобілях, в салоні та багажнику, було  награбоване з дачних будиночків. Як розповіли згодом у відділку чоловіки,  ще в січні цього року вони обходили   дачні кооперативи та пригляділи собі будиночок, де і стали жити. Далі зловмисники гуляли дачами та примічали, де і що можна викрасти. Потім виносили все, що неправильно лежало та здавали на пункти металобрухту. Отримані ж гроші витрачали на їжу та випивку. З однієї ділянки затримані викрали металеве ліжко,шафу. З іншого будинку забрали, городній інвентар та арматурні прути, залізні уголки, швелера та інше.

Одному з господарів дачного будиночку пощастило, адже правоохоронці встигли завадити  крадіям, здати на металобрухт награбоване, за яке господар аби облаштувати своє дачне обістя   заплатив близько 12 тисяч гривень.  

Нині обом мукачівцям доведеться відповідати за свої кримінальні вчинки. За цими  фактами розпочате кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 КК України ( «Крадіжка»). Відповідно до чинного законодавства санкція ч.3 цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років.

Тож громадянам  слід пам’ятати, що їхня безпека залежить і від них самих. Старайтеся час від часу навідуватися на свої дачні ділянки, або ж подбайте про надійні  замки та огорожу. Також за найменшої підозри щодо сторонніх осіб, які часто  кружляють  навколо ваших ділянок, телефонуйте до чергової частини міськвідділу міліції. Адже чим швидше ви звернетесь до міліції, тим більша є ймовірність знайти награбоване. А далі – справа за правоохоронцями.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також