Дикі качки у Берегові не бояться людей (ФОТО)

7
0

Вже кілька років дикі качки зимують у Берегові на каналі Верке, практично у центрі міста. Деякі залишаються і надовше, тут розмножуються, а в заростях очерету можна побачити і маленьких каченят. В основному це крижні (або рос. крякви) - найбільш розповсюджені у Європі дикі качки.

Як повідомляють орнітологи, саме за останній час багато з цих птахів залишаються на зимівлю у великих містах, на незамерзаючих прісних аби трохи солонуватих водоймах. Канал Верке у Берегові теж не замерзає, оскільки сюди потрапляють нечистоти з міської каналізації.

Крижень харчується рослинною їжею, комахами, молюсками, дрібною рибою, пуголовками, ракоподібними. Під час розмноження крижні розбиваються на пари, але самець тримається біля самиці лише до того часу, коли вона сяде на яйця. Молодняк піднімається на крило у віці 2-х місяців.

У Берегові дикі качки так звикли до людей, що підпускають до себе на відстань до 2 метрів. Хоча зазвичай це досить обережний птах, який швидко літає, добре пірнає, вдень ховається, а вночі годується. Вочевидь у природі сталися якісь серйозні зміни, якщо крижні змінили своїм "принципам". 

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також