"Дикий" туризм на Закарпатті

10
1

Ужгородець Сергій Свида захоплюється екстремальним та «диким» туризмом вже близько десяти років. За цей час він встиг побувати в найживописніших місцях Закарпаття. Ці святкові зимові дні він проведе з друзями у маршруті до Туристичної хижі Яворник.

Дикі" туристи мають більш,  чи менш виражену  мету - відвідати район, подивитися ті чи інші об’єкти. Але конкретного маршруту, який вони зобовязані пройти, у них немає.  В залежості  від обстановки під час  мандрівки „дикі" туристи коректують свої наміри, змінюють маршрут.

В дорогу Сергій відправляється  обов’язково з  друзями. Беруть з собою спеціальне спорядження, що включає в себе багато речей. Починаючи від термобілизни, спальних мішків, горілок...  і закінчуючи рацією.

В зимові святкові дні зазвичай він з друзями відправляється до Туристичної хижі Яворник, це стара камінна будова, що акуратно розмістилась на краю гірського хребта, і  вже багато років ділиться теплом і затишком з туристами, пастухами, чи збирачами ягід. Будиночок був побудований  в 1936-1938 роках, в період чехословацького володіння землями. Архітектура будови зберігає в собі історичну культуру туризму того часу і вписується в природну красу гір і зараз. За помірну плату  можна переночувати в туристичному притулку, обігрітися, приготувати їжу, чи  просто відпочити.

Звичайно, не кожен  ризикне відправитись зимою в похід з маршрутом протяжністю  в 20 кілометрів. Та і не варто цього роботи недосвідченим, адже навіть професіонали з «дикого» туризму буває потрапляють в горах у складні непередбачувані ситуації.

Коментарі

В
василь

Пропоную наш варіант:заходіть не пожалієте!!!http://ekskyrsii.blogspot.com/

Читайте також