Дипломата Оксану Ліщишин, яка фігурує у контрабандному скандалі — звільнили

9
4

Відомого дипломата, першого секретаря посольства України в Словаччині Оксану Ліщишин, яка "засвітилась" у контрабандних схемах, звільнено з дипломатичної служби.

"Вона звільнена з формулюванням "за порушення присяги". Це пов’язане саме з епізодом щодо контрабанди. Підставою для такого висновку стали результати службового розслідування", – розповів Українській правді заступник міністра закордонних справ України - керівник апарату Вадим Пристайко.

Тоді, слідчим відділом прокуратури Закарпатської області було відкрито кримінальне провадження "за фактом зловживання владою або службовим становищем, а також службовим підробленням службовими особами посольства України в Словаччині МЗС України (ч.2 ст. 364 та ч.2 ст. 366 КК України)".

Але, за словами Пристайка, в МЗС немає висновків правоохоронних органів за порушеним провадженням.

Як відомо, 23 травня цього року чоловік Оксани Ліщишин в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу.

Детальніше про обставини навколо звільнення Оксани Ліщишин читайте в статті.

Коментарі

ГО
Гавашію Олегу

но што Олег Олодарович? упавись із небес на землю? нико за тя тепирь не застане, хотя? тоті што тебе кришували, обись їх не здав. волівуть тебе не знати! Доживися типиря ти НИКО і імя твоє НІХТО!!! бумеранг велика сила!

0
007

Наказать ревиновных, награждить непричасных.

Г
Гаваші

звільнили ще 3 червня...

Г
Гаваші

А посла , який все організовував з пітьовкою нагородили грамотами?)

Читайте також