Дипломати назвали реакцію Угорщини на новий закон про освіту неадекватною

16
9

В українському МЗС сподіваються, що після роз'яснень Угорщина все-таки змінить свою позицію щодо закону про освіту.

Про це заявив перший заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко на прес-конференції після зустрічі з послами країн ЄС в Україні. 

- Міністр закордонних справ Угорщини (Петер Сійярто - УНІАН) сказав, що ми встромили в спину їм ніж. Сьогодні не було такої аргументації, такої риторики. Я думаю, сьогодні відбулася професійна бесіда. Ми очікуємо, що міністр змінить свою риторику після того, які їм були надані роз'яснення, - уточнив Пристайко.

Український дипломат переконаний, що заява угорського МЗС про припинення підтримки ініціатив України у міжнародних організаціях є неадекватною, пише УНІАН.

- Я вважаю, що це неадекватно було, тому що ми прийняли закон. Ця реакція була неадекватна. Саме тому ми хотіли зібрати (послів і дипломатів), щоб пояснити, щоб обговорити закон, яким чином будемо навчати, і що не слід припиняти підтримку усіх ініціатив, - наголосив перший заступник глави МЗС.


На думку посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня, закон про освіту сприяє асиміляції та зникненню угорської меншини Закарпаття

Коментарі

Й
Йовжі

Прислужники путіна! А хто засудити угорський парламент у співпраці і палкій дружбі із путі ним і Росією? Яка вбиває українців і яка розпочала братовбивчу війну? Пот шо мадяри ще можуть кричати Це сором їм і правильна позиція українського уряду

ММ
МВФ Мукачівцю

Тебе Олиню будеме слухати!

Z
Zoltan

Кажется, Вадим Пристайко только один дипломат! Или два: Вадим + Пристайко?

GJ
Glas Josef-Magda

А хіба в Україні приняли вже хоча один адекватний закон?

Ф
Фатів

Для дураків правельні слова.

*
*****

Правильні слова,а угорці хай керують освітою в Угорщині.

В
василь

геть подуріли в мзс! за слова "неадекватний" можуть поплатитись так , що кндр стане лише цімбором!

М
Мукачівець

Невірте україні ни її владі. Они усе лем іспользують усіх. Правильно роблять мадяри . Сись пристайко іщи і фамілію таку має пртставати. Невірьте уже більше немож вірити , як мало їм пригрозили шо грлщі недадуть та нарас у гаті наклали. І недавайте ниякі грощі мвф і ниякі подачки. Най ті продажні вернуть шо покрали.

О
Остап

Це всього лише означає, що для тих же угорських шкіл знайдуть лазівку як обійти цей закон, головне щоб нічого російського не було - проти російського і приймалося. Як заокеанського господареві вигідно - так і буде.

Читайте також