Директор Мукачівської лікарні св. Мартина Євген Мешко увійшов до списку 30 лікарів Незалежної України

24
11

МОЗ опублікували список з 30 кращих лікарів, які розпочали свій професійний шлях у Незалежній Україні.

Зокрема, у списку 30-ти найкращих лікарів, хто працює на “передовій” системи охорони здоров’я, що реформується, та щоденною працею творить зміни, є директор лікарні святого Мартина, м. Мукачево Євген Мешко.

Євген Мешко – невиправний захисник прав пацієнта. А це, напевно, чи не одна з найблагородніших лікарських чеснот. І хоча через неї часто-густо страждають права колег, лікар не може чинити інакше та намагається балансувати у своєму прагненні зробити так, щоб нужденний міг отримати доступ до необхідної медичної допомоги. Євген справляє враження прогресивного медика та до певної міри ідеаліста, проте сам називає себе «звичайним лікарем». Йдеться на сторінці проєкту "30 лікарів".

«Я роблю те, що повинен і що вмію, – говорить він, – Буває щось не спрацьовує, десь помиляюся, але такий шлях спроб та помилок пов'язаний часто з тим, що хочеться і доводиться впроваджувати різні проєкти, що раніше не функціонували всередині лікарні старої системи. Саме такі речі надають мені додаткового завзяття, а результати від їх реалізації надихають не зупинятися та рухатися далі».

Найскладнішим у роботі керівника медзакладу Євген вважає потребу балансувати між гуманністю, етичністю та необхідністю приймати рішення. Часто трапляються ситуації, коли доводиться проводити скорочення працівників, розглядати поведінку колег та приймати адміністративні рішення. У таких ситуаціях, за словами керівника, доводиться мати кам'яне серце і холодний розум. Тому на роботі в нього немає друзів, родичів, знайомих, а лише – колеги.

Попри можливості працювати лікарем за кордоном, Євген Мешко вибрав залишитися в Україні, лікувати наших громадян, змінювати систему. Певні речі його обурювали і відверто дратували. Він не хотів бути їх учасником та не йшов на це: наприклад, не використовував недоказових ліків, не приймав кошти від пацієнтів, не терпів дискримінації... Він, як і чимало його порядних колег, прагне змін у системі, хоче без сорому дивитися в очі пацієнту.

Започаткована реформа системи охорони здоров'я в України принесла свої зміни, стала стартером та каталізатором одночасно. На думку Євгена, саме завдяки їй багато прогресивних, з критичним мисленням колег вирішили нікуди не їхати, а розвивати нашу країну і медицину в ній. Він переконаний, що працювати лікарем почесно всюди, в тому числі і в незалежній Україні.

«У нас працюють патріоти, для яких Україна не пусте слово, – каже Євген Мешко.

– На жаль, стара система охорони здоров'я створила умови неефективного використання коштів при надзвичайно низькій якості медичної допомоги та відсутності клієнтського сервісу. У таких умовах, а також через хронічне недофінансування престижність професії медпрацівника не б'є рекорди, а в галузь йдуть працювати лише ентузіасти та ідейні люди. Тому наші медики викликають у мене повагу, і від себе хочу подякувати кожному колезі, хто віддав життя медицині або розвиває її зараз».


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

М
Марія

Лікар Мешко Євген дійсно лікар від Бога, но якби іще заставив так працювати і лікарів хірургів без взяток, в т.ч. і Гавришка і його команду

М
Марія

Дякуємо Господу Богу за лікаря - Мешка. Хай Господь БОГ дасть йому здоров'я, сили, терпіння у своїх справах на благо людей.

П
Петро

Щирі вітання !!!

З
Золтан

Джулия я ни копейки в кардцентри не заплатил ище и до дому дале дороги лики

Ю
Юра

Найбіільше досягнення п. Мешка - це те , що зруйнував корупційні аптечно- відкатні схеми мацецька і його жінки і поліклінічно- відкатні схеми мілашовськоі і мацецька… із тих схем вигнав всіх причетних і основних фігур!!! Це стльний адміністративний хід. Боротьба з корупцією у нього у приоритеті. Практикуючим і оперуючим лікарям стало комфортніше! Респект.

В
Вікторія

Надзвичайно чесна та чуйна Людина, молодець

Д
Дійсно

Дійсно дуже порядна людина якщо і решта лікарів підтягалися до таких стандартів то лікарня булаб провідною...

М
М

Знаєте, пане Іване, я б вас зрозуміла, якби у лікарів була заробітна плата хоча б від 50тис.грн. А так як у лікарів просто смішна платня, рахую що всі, хто має таку можливість, із радістю подякують не тільки словом. Бо професія лікаря думаю найважливіша поміж усіх інших. Я не лікар якщо щось, а пацієнт)

Д
Джулія

Хворі , які лікуються в лікарні Святого Мартина, хай дякують Богу і Євгену Мешко, що мешкають в Мукачеві. Мені в червні місяці робили операцію в кардіоцентрі м. Ужгород, туди треба ложку з собою принести, бо нічим їсти. Ліки, весь атрибут для операції треба купити в їхній аптеці.Пропоную М студії відзняти сюжет, як лікується Мукачево і Ужгород .Думаю, глядачам буде цікаво.

М
М

Дуже заслужено!! Вітаю!!! Таких ентузіастів на теперішній час треба цінувати і берегти - повагою від людей і зарплатнею достойною. І все в нас буде добре)

І
Іван

Це порядний лікар.Завжди допомагав без винагороди! Гавришко хай бере приклад на чолі з усіма відділеннями! Тепер завідуюіч радіють бо заносити не треба директору як було раніше!

Читайте також