Директора Закарпатського краєзнавчого музею підозрюють у підміні золотих монет

5
3

зі спецфонду Ужгородського замку

Депутат Закарпатської обласної ради Віталій Постолакі звернувся до правоохоронних органів із проханням перевірити діяльність директора Закарпатського обласного краєзнавчого музею Василя Шеби. Про це сьогодні, 4 грудня, повідомив власкор ЗІКу.

Депутат Постолакі сьогодні під час сесії облради вніс пропозицію направити такий депутатський запит колективно, проте його підтримали лише 41 депутат. «На жаль, майже усі запити від представників фракції БЮТ наші колеги з «Нашої України» блокують. Нас свідомо ігнорують, представники «Нашої України» просто не голосують, хоча ми їхні запити підтримуємо». Все ж Постолакі вручив запит начальнику ГУМВС в області, присутньому на засіданні сесії облради.

Депутат пояснив, що до нього звернулися представники ужгородської інтелігенції та працівники музею, які скаржаться, що за майже 20 років перебування на посаді директор названого музею здійснив ряд порушень. Зокрема, за словами депутата, лунали звинувачення у підміні золотих монет, що знаходяться у спеціальному фонді Ужгородського замку (восени із замку викрали 4 картини класиків закарпатського живопису).

«Я не можу стверджувати, що порушення насправді існують, але громадяни попросили мене звернутися до правоохоронних органів, щоб ті з’ясували», — прокоментував ЗІКу Віталій Постолакі.

Він також зауважив, що уже звертався до міліції та отримав відповідь, що порушення знайшли, зокрема, у діяльності двох ресторанів на території замку. Вони працювали без дозволу центрального органу з охорони культурної спадщини. Але оскільки вчасно сплачували оренду, то, відповіли з міліції, криміналу нема, тому у порушенні кримінальної справи відмовлено.


Коментарі

Р
Рита

Постолаки!Говорят, ты когда-то был приличным человеком.Ну арендуешь ты комнатушку типа офис у федак--арендуй!Или ты дожился,что аренду зверненнями отдаёшь?А может ты,цирроз ходячий,думаешь тебе это сойдёт с рук?

С
Саша

У мене питання до Постолакі? Чому Федака не кричав про кражу монет та картин коли був заступником директора замку, а тепер коли його звільнили про це заявляє. Чи не багато води з того часу сплило чи тоді йому рот заліпили?

Л
людина

а скільки картин , речей і предметів пропало а потім було списано

Читайте також