Дивилися як на шоу: у таборі Лунік IX біля Кошице зносять аварійні багатоповерхівки (ФОТО)

35
17

Багатоквартирний будинок у житловому масиві Лунік IX на околиці словацького міста Кошице за вихідні перетворився на кучу уламків. Раніше тут мешкало 30 ромських родин. Нині міська влада змушена зносити деякі будинки. Адже вони аварійно-небезпечні.

Поселення Лунік IX є відомим експериментом з інтеграції ромів у суспільство. Вони безкоштовно отримували квартири у багатоповерхівках. Але вже за кілька років ці квартири просто "вбивалися" - з них виносили на продаж все, що тільки можливо: меблі, сантехніку, навіть вікна і двері.

Нині це вже десятий багатоквартирний будинок в поселенні, який мерія Кошице знесла через аварійність. Раніше роми дуже бурхливо реагували на знесення, а тепер навпаки приходять подивитися як на цікаве шоу. Вже з ранку в суботу поблизу займали глядацькі місця.

Інші спостерігали з балконів навпроти. Деякі спеціально приїхали з інших районів.

За словами мера Луніка Марсель Шаня нещодавно мерія виграла черговий європейський грант на будівництво нового 48-квартирного будинку в поселенні. Загалом планується будівництво 4 нових будинків вартістю 2,4 мільйона євро. Місцева влада хоче розпочати будівництво навесні 2021 року.


Коментарі

О
О

Наши возле старого моста сами упадут,срок эксплуатации сварных швов панелей-40 лет,если еще труханет...,но первый рухнет мост на матросова

Ю
Юрій

Експеримент з самого початку був приречений. І найсмішніше, що його збираються повторити. Такому "населенню" потрібно дати пусті приміщення з голими стінами без вікон і дверей, і хай вони самі собі приносять все, що їм потрібно.

ДН
До нижнього служивого

"ВашЕ загальний стан". Кацапська ФСБшна мавпа перекладала через Гугл переводчик: "Ваше общее состояние". Примат на службе отечества.

ДН
До нижнього 16.06.2020 00:00

А до лікаря сходити? А то з такою оцінкою можна переживати за Ваше загальний стан ...

ДН
До нижнього

23:14 - маєте приклад тупенького ольгінського бота. Тупость і примітивізм в коментах і більше нич там не є. КПД пропаганди = 0.

Д2
до 23:06

Но... люди є різні, много ботів. Ви не годні знати, ко конкретно вас "обзиває і кривляєся". Туй не Фейсбук з особистим профілем, коменти на сайті анонімні. Чим більше лают між собов в коментах- тим бульш відвідуваність сайту - тим бульш сайт продвигаєся по рейтингу. Нич лічного - просто комерція.

П
Попадупало

Закарпаття має ввійти до складу Львівщини і створити Галицько-Закарпатське князівство у складі Великої України. Разом ми єдині - ми не побідимі!

Д2
До 22 : 00

Здолі до 22: 00

Д2
До 21 : 50

Є туй оден . Як увидить шо пишуть по - нашому , нараз начинає кривлятися , і обзивати .

Д2
до 21:50

Ко кому кривляєся? Ти конкретно про што пишеш?

ДД
До доктора

А ти што любиш чужі задниці нюхати ? І так оприділяєш хто воняк ?

Д"
ДО "" до нижнього 21 : 02

Товди то ти фурт бродиш тут сайтом і нашим людям , як увидиш що пишуть по - нашому , начинаєш кривлятися у всякі паскудності писати . Може ти і наш , но нутро в тебе заперевальне ...ненавидиш ти своїх ...

Д
доктор

(ц) "под мікроскопом за нами слідить..." Ггггг! Колбасить тя не по-дєтськи, воняку! Іди лічи шезофренію.

М
Майдаун

До 21:02,ми ложили на них айбо мерша галіцайсько-бандерувська под мікроскопом за нами слідить і смердить.Та зараза робити не боде,лем гадити знає! Ти вочі протри,та мерша бандерувська туй наводнила наш Край,як Україну сміттям!

ДН
до нижнього

Ти дурак?! Уже ти ся всюди мерещат галичани. Галичани болт ложили на сись сайт, а ми на - їхні.

ДЧ
До читача

Най ідуть нараз за перевал , і дурного галичанина із собою заберуть , што туй бігать по сайту всім ся кривляє .

Ч
Читач

Сегінь цигини словацікі - без хижі ся лишили, най йдуть у берегівський табір, там доста міста

Читайте також