Дивина: після землетрусу у Словаччині "ожило" джерело на місці паломництва (ФОТО)

7
3

Нещодавній землетрус, що стався у східній Словаччині приніс не лише руйнацію та пошкодження деяких будівель. У селі Рафайовіце Пряшівського краю він змінив потік води в одному з місць паломництва.

Це місце, де, за переказами, кілька століть тому одному монаху з’явився образ Діви Марії, а згодом з дерева потекла вода. Протягом останніх п'яти років вода з цього джерела текла дуже слабо, майже крапля за краплею. Але після землетрусу все змінилося - вода знову потекла.

Місцеві мешканці кажуть, що ходять до Рафайовіце по воду до джерела біля каплиці, адже вода тут надзвичайно смачна. Деякі вірять і в її цілющі властивості. Однак раніше, аби наповнити пляшку потрібно було чекати 10-15 хвилин. Тепер, аби набрати такую ж кількість достатньо 15 секунд.

«Приблизно п’ять-шість років тому вода почала зникати. Були й місяці, коли вона взагалі не текла. У понеділок, 9 жовтня, стався переломний момент, коли ми виявили, що джерело знову "ожило", – розповіла голова села Рафайовіце Божена Дубасова.

Лучія Фойтікова, сейсмолог погоджується, що це могло статися саме завдяки землетрусу: "Під час землетрусу також змінюються гідрогеологічні умови, тому часто буває, що з'являються нові джерела або висота водяного стовпа змінюється в колодязі». Наразі фахівці вже взяли пробу води на аналіз і місцеві чекають на результат.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

М
молодиць...

...агіностик. Самий навчений у школах. Тому і словаки нам допомогають , а не агіностіки словакам. Тому це і чудесія

С
Словак

Фицо сятый прийшов Тай буде попядок

А
Агностик

Якби населення навчалося в школі (фізика , географія , біологія , хімія ,...) , то й не було б чудес з небес для "носіїв певних релігійних ідеологій"(віруючих - як вони себе назвали самі). Невіглавство, темінь .

Читайте також