Джипери влаштували змагання у закарпатському заказнику, де ростуть червонокнижні рослини (ФОТО)

12
13

Змагання, які обурили місцевих лісівників та громадськість, пройшли цієї неділі, 15 травня на територіх Брустурянському Держлісгоспі в Нересницькому лісництві, що на Тячівщині у с. Нересниця.

Місцеві та лісівник не можуть стримати злості про нанесену шкоду природі від такого дійства, адже там, де проходили ці змагання, – це територія заказника, в якому ростуть  первоцвіти  та інші червонокнижні  рослин.

Крім того, зауважують обурені лісівники, даний квартал лісу є дубовим маточником , де збирають жолуді та пророслі дубові сходи для розсадження  по лісництвах області . Про заборону в’їзду на територію заказника, де власне і відбулися ці змагання, та буд-якої  господарської діяльності тут попереджують вказівники лісництва.

Місцеві активісти планують звертатися до правоохоронців, насамперед, прокуратури з вимогою перевірити, хто дав дозвіл на такого роду змагання.

Коментарі

Ш
Шемет

У Мурги тулько грошей що й гройсмана купит а не москаля. Екологію аж прийде перевіряти та за дві три тисячі гривню на магарич та ресторан та заправит машину а они напишут що тото кроти ліс по розривали а не джипи

Г
Габор.

Лукоморя больше нет.од дубов остыл и след,дуб годится на паркет так ведь век... (В.Высоцкий)про наше сьогодення.

П
Прохання

До Організаторів. Постарайтеся знайти компроміс щодо проведення таких мироприємств. Звісно Вам респект! все пройшло на рівні, навіть дощ не завадив. Скоро зустрінемся на Карпати трофі! Всім хто нищить природу Карпат, лісникам, браконьєрам, депутатанам - горіти в пеклі. Хорошим людям - добра)

O
offroad

Вирубка лісу-це дійсно проблема номер один в Закарпатті, люди вже зовсім придуріли з цими вирубками і зовсім не думають за завтрішній день, а потім будуть паводок, будинки і земельні ділянки буде щносити, літом води не буде і всі будуть купляти її і т.д. Всі лісники-це не люди, це саранча!

DO
do offroad

Я не виправдую організаторів, щодо того чому саме в заказнику був організований табір для цього дійства. Але гляньте правді у вічі. Трава відновиться ще до початку літа. Питання: чого ВАС НЕ ОБУРЮЄ ВИРУБКА хащі у вас під носом??????? невже всі біди через стоптану траву?? ЛЮди, почніть думати! не робіть з мухи слона. Боріться із справжніми ворогами. Змаганння раз у рік. Ліс рубають кожен день. Ми не раз у лісі зустрічали лісозлодіїв навіть в неділю. Я вже мовчу, що самі лісники свинячать по хащі розмітуючи сміття, яке ми потім за ними збираємо!!

Ф
Федурця

У Мурги криша Лунченко , який поставив його на посаду і Мурга платить дань Лунченку .

O
offroad

Я теж полюбляю оффроуд, і був подивитися як проходять змагання, але те що я там побачив мене дуже обурило, так як самі змагання організували в дубовій рощі,заповіднику де машинами зірвали галявини і зірвали дорогу між деревами, частинку цього бардака ви бачите на фото, а ще більше здивувало те, що на заході були присутні такі люди як Начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга, Голова Тячівської РДА Дем’янчук Василь та інші чиновникі які з задоволенням спастерігали і раділи тому як машинами знищують заповідник- це мене дуже здивувало! Дуже цікаво хто дав дозвіл на проведення данного заходу саме в заповіднику,хоча в тячівському районі кругом гори і було з чого вибирати!

ДR
до Renegad

Молодець, правильно говориш!

R
Renegad

Я там був на вихідні з ендурістами (мото напрямок). Скажу так. То шо джипери змісили 100 м квадратних болота, природа поправиться за місяць. Але поки ми каталися нарахували 20 лісовозів повних і 30 пустих котрі заходили на позиції. Думаю, що 50 уралів нанесуть ущерб природі який вона зможе її відновити через років 50-70... І це лиш те що ми бачили... Впевнений, що їх там в рази більше. Інше питання браконьєрство. Нікому діла нема, звірів у Карпатах практично не зустрінеш. Чогось активісти лиш джипи бачать. Копайте глибше. Слабо??? А коли прийде повінь зразу почнете плакатись на Бога і лиху долю. Думайте головою вже сьогодні. Блокуйте вирубку і буде вам щастя. Всім мир!

Т
Терново

То начальник Мурга все організував і сам був на тому святі та відкривав його . Це він як депутат обласної ради піарився .

Ф
фатів

Ооо у нас і лісники найшлися ))) а коли лісники ліс рубауть і продауть на ліво і на право се нормально )))) прийде якась бикота з дозволом на вирубку і цілі ліса рубають тоді лісників нема ))) і актевісти лем тоді появляються коли їм кось грощі заплатить оби походили поричали ))) а завтра того ліса небуде бо гнойсман дасть добро на вирубку ))) селяне збіжуться рубати ліс бо газ подорожав )))

B
betonus

У Сахарі вообще ніє лісів, а люди якось живуть там.

Б
Баламут

Вон які ліси стоять, а скаржаться, що порубали.Оманюють народ, є ще щось,що не дорубали. Для кого тоді ліси берегли батьки? Для дітей.Вот діти виросли і почалася звіряча рубка в Незалежній

Читайте також